Děkuji za upozornění. Tahle chyba se stává tak, že se spustí šifrování šifry (tedy již jednou zašifrovaného hesla). Zjistil jsem, že se to může stát při pádu systému respektive při "neočekávaném" zavření systému. Původně těchto chyb vznikalo dost. Proto jsem vytvořil možnost opravit "Stavem nouze". Každé tlašítko má nejméně 3 stavy vypnutí na základě nesystémové, nebo zakázané operace. To je základ asi 25 testů plus (krát) následující druhá nebo i třetí operace. Myslel jsem si, že jsem vše odladil, ale zřejmě ještě existuje podobná možnost, nebo jsem nenašel všechny podstatou stejné. Ještě jednou děkuji budu to hledat.
Systém realizuje pralelní sady instrukcí. V reálu nic takového zatím nevypustím. Zatím jsem nevyřešil jak detekovat chybný stav po spuštění aplikace. V Calcu to lze udělat celkem snadno zápisem do sešitu. Nejde to ale dost dobře pro Writer, nebo Draw a Impress. A i tak existuje riziko, že chyba (výpadek) vznikne těsně před zápisem kontrolní proměnné. Když se to udělá opačně - přednostně zápis - tak hrozí že se zapíše a neprovede.
Paralelní chod instrukcí je nutný prakticky jen pro jediný případ. Je to obsluha stejných instrukčních sad vícero účastníky naráz. Tedy při sdílení dokumentu. Při takové činnosti hrozí dost reálně časté pády. Takže maličká pravděpodobnost pádu při práci jediného operátora je v souběhu mnoha operátorů poměrně určující skutečností.
Podstatu popisované chyby znám, ale z Vašeho popisu nevím jednu pro mne směrodatnou skutečnost. Nezůstaly sešity (2-4) otevřené respektive viditelné? To je poměrně závažnější nežli vlastní vznik chyby a to i v případě, že by byl sešit uzamčen (uzamčení a skrytí jsou různé operace).
Ještě jednou děkuji za reakci :
Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ