Tak jsem se na to mrknul a problém vidím stále jen s adresáři. Viděl bych to tak na - 3 druhy řešení.
A - Systém jediné šablony s několika odkazy (DDE)
B - Systém více šablon - každá navázaná na jediný odkaz
C - Systém řízený makrem
Systém A :
Do šablony zavedete tolik obrázků odkazem, kolik máte různých adresářů. Vtip je v tom, že vždy když chcete změnit obrázek, stačí otevřít odkaz pro úpravy a ten správný adresář se otevře. Vy tam vyberete ten správný obrázek a je po legraci.
Když by existoval jediný adresář tak Vám postačí jediný (i náhodný) odkaz. Přístup tak složitý není. Úpravy - Odkazy - Upravit. Původní adresář se otevře a nabídne všechny obrázky.
Aby tam byl nějaký odkaz musíte do šablony Vložit - Obrázek - Odkazem. V té šabloně pak uděláte uspořádání (nyní nahoru a vpravo) a šablonu uložíte.
Pokud tam máte více odkazů, tak musíte ty ostatní obrázky smazat (Rozpojit). Existují volby pro aktualizaci ale na to byste přišla když by Vás tento systém zajímal.
Systém B :
Tento systém spočívá v něčem jiném. Uděláte samostatné adresáře pro šablonu. Adresář by měl mít název podle jednotlivých hotelů. Takže Váš Root - následně foldry zemí a v zemi foldry hotelů. Každý foldr hotelu obsahuje stajné součásti. Calc jen s údaji pro hotel, obrázek a writer který načítá ten obrázek a calc - vše jako odkazy. Vlastní writer je již soubor z Vaší šablony, ale může být pojmenovaný po svém hotelu a třeba ještě poslední úpravě ap.
Aby to odsejpalo tak ty názvy Calcu i obrázku budou všude stejné, jen Vy tam bude ukládat (přepisovat pod stejným jménem) nové hodnoty. Jakmile se něco změní, zapíšete to do calcu a hned to uložíte do adresáře. Aktivní odkaz ve writeru vše načte automaticky.
Při tomto systému je na zváženou zda nebudete načítat i obrázek primárně do calcu a to pak načítat do writeru jako sekci.
Ovšem obrázek stažený do vlastního foldru má své kouzlo. Na webu se něco změní a obrázek je ten tam. Zato ve vlastním adresáří vydrží. Pak jde vlastně o aktualizace obrázků což je nutné dělat manuálně.
Při hromadné korespondenci voláte přímo hotové nabídky. Aktualizace položek může probíhat v jiném čase (režimu) nežli je posílání emailů.
Systém C :
Zhruba to co dělá systém B, ale makrem na jediné kliknutí - aktualizace všech dat, vytvoření nových adresářů, smazání nepotřebných ap. Stačí mít jen zápis v Calcu. Z toho se adresáře i s obsahem přímo vygenerují. Dokonce existují makra, která vytvoří email - je to náhrada hromadné korespondence. Emaily jsem makrem jenom otestoval a vypadalo to dobře. Jen jsem je nemohl hned odeslat. Proto skončili v adresáři odkud je musí vypustit poštovní klient. Ale LibreOffice už má také podporu pro odesílání emailů - to jsem zatím netestoval.
Obecně makrem lze nasypat obrázek do dokumentu, ale stejně přetrvává problém adresáře. Takže nejjistější je udělat si jednotný adresář obrázků a ten už lze vypouštět bezpečně. Pak ale stačí trvalý odkaz a ani makro potřeba není.
Otestujte si systém A i B a když by se Vám zachtělo zautomatizovat něco z toho tak sem písněte. Tedy je možné, že ještě někdo bude mít lepší nápad jak na to.
Editoval neutr (12. 5. 2015 08:46:50)
Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ