S tím zamčením se to má jinak. Po exportu do Calku by měl zůstat soubor normálně přístupný. Jde o to, že importní filtr by to měl přežvýkat bez problémů, ale sešit by se měl uložit v nativním formátu ods.
Mám ale dojem, že došlo k zamčení následkem chyby, které se musí povolit na souboru. prohledněte si vlastnosti z foldru a pak také vlastnosti 'Soubor'> 'vlastnosti'. Také si prohlédněte 'Nástroje' > 'Zamknout dokument'. měl byste to někde v těchto volbách najít. Většinou se stane chyba a v adresáři byste viděl 'stínovou kopii' sešitu vedle normální ikony. Tu stačí smazat, nebo se po restartu obnovuje.
Doporučuji ukládat s verzováním. To najdete ve vlastnostech. V nastavení pak můžete zvolit ještě s kopií 'Nástroje' > 'Možnosti' > 'načítání ukládání' > zaškrtnout možnost vždy vytvořit záložní kopii.
Měl byste povolit 'Nástroje' > 'Sdílet dokument' > tabulka uživatelů.
V sešitě je možné databázi zaregistrovat jako oblast volbou 'Data' > 'Definovat oblast' (pozor na nepovolené znaky - například mezery). Sešit potom zaregistrovat jako databázi : 'Nová databáze' > 'vybrat všechny soubory' a najít ten Calc. Tam by se měla objevit oblast Vámi definovaných dat.
Jenže sešit sám může být sdílený bez registrace jako databáze. Měl byste otestovat co je pro Vás lepší.
Když se mrknete do soubor > vlastnosti tak je tam karta CMIS. To je pokročilá správa dokumentů, ale to nemám osahané. Je to relativní novinka a málokdo o ní ví. Dá se najít něco na netu. Já jsem se k tomu ještě nedostal :-(
S těmi makry je to možné takto :
A. Buď vše jen postavit jako makro (v uzamčené knihovně) včetně hesel. Klasický dialog s hvězdičkami (zástupnými znaky), nebo jen obyčejný inputbox.
B. Obslužné makro v uzamčené knihovně, ale vlastní přístupová jména a hesla v uzamčeném a skrytém listu. To má výhodu snadné editace přístupů.
Ten dialog vypadá stejně jako systémové heslo. Ale systémové heslo blokuje vzdálený přístup například pomocí OLE. Heslo makrem ale OLE (obecně DDL a objekty) neblokuje. InputBox zase nemá zástupné znaky ale celkem pohodlně se upravuje. Pošlu ukázky.
Editoval neutr (21. 2. 2015 10:51:52)
Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ