Inzerce
Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 18. 10. 2014 09:49:03

Cardello
Člen
Registrace: 11. 10. 2010
Příspěvků: 45

Duplikace listů asociativní - VYŘEŠENO

Dobrý den,
Prosím o radu, jakým způsobem duplikovat list v sešitu tak, aby kopie automaticky přebírala všechny hodnoty z listu původního. Jinými slovy: Mám tabulkový rozpočet, z nějž chci ale pro určité účely tisknout pouze některé sloupce. Tzn. vytvořil bych duplikát, kde bych nepotřebné sloupce smazal, s tím, že by se v ponechaných sloupcích zobrazovaly aktuální údaje z mateřského listu a to v případě, že by se v mateřském listu změnily...Velice děkuji

Editoval Cardello (19. 10. 2014 08:47:47)

Offline

#2 18. 10. 2014 10:14:42

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 3,138

Re: Duplikace listů asociativní - VYŘEŠENO

Nejlepší bude asi vytvořit si buď šablonu a tu pak otevírat - automaticky se otevře nový sešit, ale s tím původním obsahem a o tu šablonu se pak už nemusíte starat.
     Nebo udělat jenom "vzor" a z toho tahat list(y). To se dělá VLOŽIT > LIST ZE SOUBORU > V dialoge se otevře nabídka kde vyberete soubor, po potvrzení se otevře další dialog kde už vidíte listy. Můžete vložit před, nebo za aktuální list a odsouhlasit. Toť vše.
     Pro některé případy by to šlo odkazem, které by se aktualizovaly a rozpojovaly, ale systém záleží na Vašich potřebách a představách. prostě na Vašem systému práce.
     Je možné také kopírování makrem ze zavřeného sešitu, nebo i z otevženého, ale zavolat vzor, nebo šablonu je nejlepší způsob.


     Šablonu si vytvoříte z normálního vzoru tak, že jí dáte správnou koncovku a uložíte mezi šablony. Napoprvé z toho můžete být zmatený, ale když to pochopíte, tak je to nejlepší systém. Podobně se volají existující šablony a když se podíváte na menu v nabídce soubor (je tam šablona víckrát) tak se dopracujete.
     Vložit list ze souboru je jen asi o dva úkony nýriočnější, ale také supr a hlavně nemusíte nic než vzor ze které kopírujete list vytvářet.


Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#3 18. 10. 2014 10:53:08

Cardello
Člen
Registrace: 11. 10. 2010
Příspěvků: 45

Re: Duplikace listů asociativní - VYŘEŠENO

Vyzkoušel jsem obě varianty, ale bohužel mi tam nefunguje ta asociativita - když upravím zdrojový list a uložím, provedené změny se neprojeví v novém listě...

Offline

#4 18. 10. 2014 12:12:09

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 3,138

Re: Duplikace listů asociativní - VYŘEŠENO

Aha já to špatně pochopil. Vy chcete naopak ve zdroji něco změnit a to pak načíst v jiném sešitě. Už to vidím - omlouvám se.
     Tohle se dělá pomocí ODKAZU. Zvolte vložit list ze souboru tak jak jste to udělal, ale zaškrtněte políčko odkaz.
     Vlastnosti odkazu se pak nastavují samostatně na kartě ÚPRAVY > ODKAZY a zde si můžete upravit vlastnosti. Například opakované obnovování v intervalu. Běžně je to tak, že se to obnoví vždy po otevření. Problém je v tom, že to pak samozřejmě můřete upravit - smazat ap., ale po obnovení to bude vždy kompletní kopie.


Ještě jednou se omlouvám.

Editoval neutr (18. 10. 2014 12:13:33)


Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#5 19. 10. 2014 00:47:56

lp.
Člen
Registrace: 24. 9. 2009
Příspěvků: 815

Re: Duplikace listů asociativní - VYŘEŠENO

Vytvořte nový list, vyberte všechna dat z původního listu, zkopírujte do schránky (ctrl-c), vyberte v novém listu a1, pravý klik, v menu vyberte vložit jinak, zaškrtněte nahoře vše a dole odkaz.

Přebytečné buňky vymažte

Offline

#6 19. 10. 2014 08:47:04

Cardello
Člen
Registrace: 11. 10. 2010
Příspěvků: 45

Re: Duplikace listů asociativní - VYŘEŠENO

"Odkaz" je přesně to, co jsem potřeboval. Oběma moc díky

Offline

Zápatí