Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 18. 10. 2014 09:49:03

Cardello
Člen
Registrace: 11. 10. 2010
Příspěvků: 43

Duplikace listů asociativní - VYŘEŠENO

Dobrý den,
Prosím o radu, jakým způsobem duplikovat list v sešitu tak, aby kopie automaticky přebírala všechny hodnoty z listu původního. Jinými slovy: Mám tabulkový rozpočet, z nějž chci ale pro určité účely tisknout pouze některé sloupce. Tzn. vytvořil bych duplikát, kde bych nepotřebné sloupce smazal, s tím, že by se v ponechaných sloupcích zobrazovaly aktuální údaje z mateřského listu a to v případě, že by se v mateřském listu změnily...Velice děkuji

Editoval Cardello (19. 10. 2014 08:47:47)

Offline

#2 18. 10. 2014 10:14:42

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,581

Re: Duplikace listů asociativní - VYŘEŠENO

Nejlepší bude asi vytvořit si buď šablonu a tu pak otevírat - automaticky se otevře nový sešit, ale s tím původním obsahem a o tu šablonu se pak už nemusíte starat.
     Nebo udělat jenom "vzor" a z toho tahat list(y). To se dělá VLOŽIT > LIST ZE SOUBORU > V dialoge se otevře nabídka kde vyberete soubor, po potvrzení se otevře další dialog kde už vidíte listy. Můžete vložit před, nebo za aktuální list a odsouhlasit. Toť vše.
     Pro některé případy by to šlo odkazem, které by se aktualizovaly a rozpojovaly, ale systém záleží na Vašich potřebách a představách. prostě na Vašem systému práce.
     Je možné také kopírování makrem ze zavřeného sešitu, nebo i z otevženého, ale zavolat vzor, nebo šablonu je nejlepší způsob.


     Šablonu si vytvoříte z normálního vzoru tak, že jí dáte správnou koncovku a uložíte mezi šablony. Napoprvé z toho můžete být zmatený, ale když to pochopíte, tak je to nejlepší systém. Podobně se volají existující šablony a když se podíváte na menu v nabídce soubor (je tam šablona víckrát) tak se dopracujete.
     Vložit list ze souboru je jen asi o dva úkony nýriočnější, ale také supr a hlavně nemusíte nic než vzor ze které kopírujete list vytvářet.


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#3 18. 10. 2014 10:53:08

Cardello
Člen
Registrace: 11. 10. 2010
Příspěvků: 43

Re: Duplikace listů asociativní - VYŘEŠENO

Vyzkoušel jsem obě varianty, ale bohužel mi tam nefunguje ta asociativita - když upravím zdrojový list a uložím, provedené změny se neprojeví v novém listě...

Offline

#4 18. 10. 2014 12:12:09

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,581

Re: Duplikace listů asociativní - VYŘEŠENO

Aha já to špatně pochopil. Vy chcete naopak ve zdroji něco změnit a to pak načíst v jiném sešitě. Už to vidím - omlouvám se.
     Tohle se dělá pomocí ODKAZU. Zvolte vložit list ze souboru tak jak jste to udělal, ale zaškrtněte políčko odkaz.
     Vlastnosti odkazu se pak nastavují samostatně na kartě ÚPRAVY > ODKAZY a zde si můžete upravit vlastnosti. Například opakované obnovování v intervalu. Běžně je to tak, že se to obnoví vždy po otevření. Problém je v tom, že to pak samozřejmě můřete upravit - smazat ap., ale po obnovení to bude vždy kompletní kopie.


Ještě jednou se omlouvám.

Editoval neutr (18. 10. 2014 12:13:33)


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#5 19. 10. 2014 00:47:56

lp.
Člen
Registrace: 24. 9. 2009
Příspěvků: 771

Re: Duplikace listů asociativní - VYŘEŠENO

Vytvořte nový list, vyberte všechna dat z původního listu, zkopírujte do schránky (ctrl-c), vyberte v novém listu a1, pravý klik, v menu vyberte vložit jinak, zaškrtněte nahoře vše a dole odkaz.

Přebytečné buňky vymažte

Offline

#6 19. 10. 2014 08:47:04

Cardello
Člen
Registrace: 11. 10. 2010
Příspěvků: 43

Re: Duplikace listů asociativní - VYŘEŠENO

"Odkaz" je přesně to, co jsem potřeboval. Oběma moc díky

Offline

Zápatí