Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 27. 9. 2014 10:07:56

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,983

Problém s nahrávanými makry v LO 4.3.2

Zjistil jsem poměrně nestandardní chování maker v Calcu LO 4.3.2 nahraných záznamníkem. Používám záznamník dost často pro automatizaci jednorázovýh úloh. Po přeinstalování na verzi LO 4.3.2 (z verze 4.3.1) nelze spustit nahrané makro.
     Abych to upřesnil : - Někdy se spustí a jindy prostě nic i když zřetelně prochází jednotlivými kroky makra. Pro kontrolu jsem spustil některé staré a ty, které jsem neupravoval také někdy nefungují. Makra, která jsem upravil snad chodí všechna ale zkoušel jsem jen asi 4.
     Moje úpravy většinou sestávají z několika dílčích kroků (jednotlivě nahraných maker) které spojím do jediného makra. To dělám po otestování a úpravě (někdy se tam objeví zbytečností jako duplicitní deklarace úseku aj) tak, že přečísluji všechny argumenty z různých maker aby navazovaly. Znovu otestuji a smažu začátky a konce spojovaných maker. Zůstane jen jedno Sub a jeden End. Často také prováděcí příkazy vytáhnu na konec a spouštím až po všech deklaracích a sice hned za sebou. U poměrně malých maker je to docela značné zrychlení, ale nesmí se to přehánět kvůli paměti.
     No a všechna mnou takto upravená makra chodí. Nechodí pouze právě ta originál nahraná. Musím dodat, že to dělá jenom Calc LO. Chyba - to když Calc LO nechce makro korektně spustit v Calcu Apache OpenOffice neexistuje. Tam se to spustí a chodí jak má.
     Calc LO nehlásí chybu, nedá se nic zjistit v ladícím režimu ani krokováním se vstupem. Prostě se to tváří jako kdyby se vše udělalo jak má (což je formálně pravda), ale příkazy se neprovedou.


Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

Zápatí