Já tady vidím možnost několika zádrhelů. Uživatel 'lp.' napsal - "Mohl bys data lépe popsat?". Musím mu dát za pravdu a doplním - pokud opravdu chcete problém vyřešit postněte sem vzor s popisem. Nejlépe tak, že sloupce kde se má vyhledávat barevně zvýrazníte. Také tam uveďte k čemu ta nalezená adresa má sloužit. Popis a zdůvodnění :
- "nespojité" sloupce a řádky. Nespojitost hraje úlohu jen někdy. Máte - li například ve stejném sloupci opakovaná data od několika zdrojů a ty se nesmí smíchat. Totéž s řádky.
Takže pokud je takto vynucena 'nespojitost' jde zhruba o šachovnici která má dvě či více barev. Při tom zřejmě nebudou ani stejné rozměry jednotlivých 'hracích polí - kostiček'.
- "počet sloupců 110". Jde o to, zda to nejsou už náhodou sekundárně vytvořené parametry pro hledání, respektive vyhodnocování přičemž to zřejmě děláte znovu. Pak by asi ty 'podpůrné' sloupce byly buď zbytečné, nebo jen nevhodně uspořádané a podobně.
Nedovedu si představit důvod takovéhle složitosti. Nejspíš jde o sjednocující parametry z jinak odlišných výstupů html. Pak by šlo o to, zda se data načítají z url, nebo se kopírují manuálně jako prostý text atd. Nejhorší případ by byl ten, kdy chcete získat data na základě manuálně kopírovaných dat - vždy z jiného zdroje - například z vyhledavače. Tam by asi bylo snadnější použití maticových vzorců. Jde zřejmě o hledání určitého textového řetězce (pozor na detaily hledání jako case sensitive, nebo chyba 1 písmenka) - názvu zboží a pak načtení jeho ceny. Nespojitost si pak vysvětluji jako vyhodnocení podmínky s výsledkem cena. Tady se dá zřejmě dělat totéž různými způsoby a je důležitá koncepce pro vyhledávání jako řešení - to co popisujete vzorci.
- "Výsledná adresa buňky." : Zřejmě není finálním výsledkem, ale zase jen přípravou pro další operace hledání, nebo i třídění. Takže by to chtělo popis k čemu ta adresa má sloužit. Mám dojem, že se řítíte do pasti přebytečných, nebo duplicitních testů.
- "ludviktrnka napsal :" - 'Pokud tam bude ale stejné číslo vícekrát tak je to trochu problém ...'. Když se podíváte na můj první příspěvek - tak to tam je řešeno. Je mi ale jasné, že jsem určitým způsobem předběhl původní dotaz a proto možná nebylo vůbec pochopeno co tím myslím.
- "účel řešení :" - Zřejmě by bylo dobré vědět jaký má to celé smysl. Chcete vytvářet například reálné objednávky podle vyhodnocení? Nebo jen testujete modelový příklad - řekněme k edukativním účelům? Jedná se o jednorázové konkrétní řešení, nebo pravidelnou činnost? Pokud je činnost pravidelná tak na konstantním objemu položek nebo se mění úplně vše?
Vím že někdy chce uživatel úplně svoje řešení, které vymyslel a rozumí mu. Potřebuje řešit jen nějaký detail.(Většinu lidí zajímá jen výsledek tedy zda chodí - nechodí.) To je vždy těžké odhadnout. Tak je tomu také v tomto případě. Mám dojem, že 'luka7' je typem zvídavého uživatele a hledá řešení své vlastní koncepce - tedy nikoliv jen řešení konkrétního problému. Ale i v tom případě bych asi potřeboval přímo vzor tabulky - a zřejmě ne jen já.
Pokud ale jde o finální výsledek a ne o koncepci - doporučil bych jiné řešení. Například kontingenční tabulkou, jiným uspořádáním dat, nebo makrem.
Editoval neutr (4. 8. 2014 05:17:25)
Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ