Styl se dá nastavit jen pro jediný sešit - ale platit by měl ve všech listech toho sešitu. To však nic neznamená - podmíněný formát se dá vykopírovat. Nastavíte ho někde a do jiné sešitu ho nakopírujete. Udělejte si zkusmo podmínku : - buňka = 1 = žlutý podklad. Do té buňky dejte jedničku aby se ukázalo formátování. Zkopírujte, otevřete nový sešit a tu buňku vložte (Ctrl+V) - uvidíte sám, že to funguje. Pak se podívejte v tom novém sešitě na ten podmíněný formát - prostě je tam vše.
Mám takový dojem, že jsem někde viděl makro, které podmíněný formát nastavuje. To jest makro se spustí v každém sešitě - a může to být uděláno i automaticky při otevření nového sešitu. Takové makro podle mne tehdy nebylo potřeba, protože podmíněný formát překopírujete jako cokoliv jiného. Tak jsem si ho nepoznamenal. Pak jsem zjistil k čemu by se mi hodilo a bylo pozdě. Mám makra na běžné zformátování včetně rámečků a podobné věci, ale to není úplně totéž.
To zamčení buňky se dělá běžně "Formát" > "Formát buňky" > karta "ochrana buňky". K tomu je potřeba to uzamknout proti úpravám - nabídka "Nástroje" > "Zamknout" - buď dokument, nebo list. Stačí list - je to jen proti úpravám - pak s těmi buňkami nikdo nic neudělá. Může to být s heslem, nebo i bez hesla a jiné...
Editoval neutr (6. 3. 2014 11:23:31)
Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ