Tohle se dělá tak, že se postavíte do první buňky toho sloupce, podržíte Ctrl+šipka dolů. Dostanete se na poslední záznam v tom sloupci (pokud tam není mezera - to byste skončil před tou mezerou).
Takže pokud tam jsou mezery ve sloupci, můžete opakovat, nebo pokud je těch mezer moc, tak nahrát makro. Najedete na předposlední poslední buňku sloupce (přes 1040.000 řádků), zapnete záznamínk maker a uděláte Enter. Následně podržíte Ctrl+šipka nahoru a pak dáte jen samotnou šipku o jednu buňku dolu - vypnete záznamník a makro uložíte například jako main. Pak k tomu makru příděláte tlačítko, nebo klávesovou zkratku. nevýhodou je, že makro platí jen pro jediný sloupec, takže byste do každého sloupce měl udělat podobné makro a tlačítko.
Další možností je dát Ctrl+End, 1x šipku dolů - následně Ctrl+šipka vlevo a pak po jedné odkráčet do správného sloupce. Jinou variantou je Ctrl+End a v tom okénku "pole názvu"(těsně nad buňkou A1) přepsat název sloupce a Enter - jste bu%d přímo v posledním záznamu, nebo kousek pod ním - pak jen Ctrl+šipka nahoru.
Jde tedy jen o to, co se Vám bude víc zamlouvat. Já mám i psané makro, které skočí na poslední záznam sloupce, kde stojí kurzor. Takže když se mu přiřadí například klávesa F3 tak je to nejrychlejší způsob - já to ale tak často nedělám, takže nepoužívám. Podobné makro mám i pro najetí na konec řádku. Takže pokud byste to opravdu potřeboval - postnu Vám ho sem. Ale každému většinou stačí jen práce s obecnými klávesovými zkratkami (jak popisuju výše). Ta makra jsou vhodná do pragramů jinak bych je dávno smazal.
Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ