Byl jsem kolegou upozorněn na problém který považuji za docela zásadní!!!
Vytvořím prázdnou tabulku a v ní označím libovolné buňky. Kliknu pravým myšítkem a zadám Formát buněk pak Ohraničení. V části Čára/Styl vyberu z roletky tečkovanou čáru. Potom v části Uspořádání čar vyberu Vnější ohraničení a všechny vnitřní linky. Potom potvrdím OK. Na monitoru si ověřím že jsou ohraničeny všechny buňky tak jak jsem to chtěl.
Bohužel problém nastává v okamžiku kdy chci takovou tabulku vytisknout! A dokonce se to projevuje okamžitě při náhledu tisku. Jednoduše v náhledu vidím pouze pár tečkovaných čar a to v naprosto nahodilém obrazci. A z tiskárny pro jistotu nevyjede ohraničení žádné. Pozorováním jsem došel k tomu že toto chování se týká pouze tenkých resp. tečkovaných čar. Taky jsem došel na to že když tabulku vytisknu do PDF tak se ohraničení ve výsledné tabulce zobrazí v pořádku. Nicméně nemůžu říkat ať uživatel každou tabulku napřed uloží jako PDF a teprve potom ji vytiskne. Tento stav NENI tiskovým ovladačem na jednom pc! Vyzkoušel jsem to na několika naprosto různých počítačích a dokonce se stejný stav projevuje i na Linuxu (LinuxMint 16).
Má tato situace nějaké řešení? Pokud ano prosím poraďte nebo aspoň nasměrujte.
Jde o LibreOffice 4.2.0.4 a kolega potvrzuje že OpenOffice 4.0.1 má ten samý problém, ovšem zkoušel toto na verzi 3.3.6 a v této verzi problém nebyl!!!
Editoval Chemik582 (4. 2. 2014 11:03:49)