Nedávno jsem instaloval LO 4.2.2 na Win 8.1 - 64bitů a když jsem chtěl stáhnout jre, tak mi portál Javy nabídl jen jednu verzi - nebyla to Java s označením které je běžné pro 32 bitů (název 3 písmena - ale už nevím jaká :-).
Ale s Javou mám problémy i doma na 32 bitů (XP). Když spouštím makro ze systémové nabídky dostávám hlášku, že jre je vadné. Nicméně po odkliknutí vše funguje. Podobně když makro spustím například přes tlačítko - nic se neděje, makro běží a žádnou hlášku nedává.
Já jsem už dlouho žádná makra z Excelu netestoval, ale pokud vím, tak je OOo (AOO i LO) pouze "trpí" s tím, že je neodmítají, ale kód neakceprují. Ignorují ho jako poznámky. Lo má sice podle zpráv umět pracovat s některými VBA makry, ale zřejmě zatím jen s Access2Base, což jsou deklaračně podobné záležitosti s Excelem - ale není to plná akceptace, ani úplná. Netestoval jsem to (nemám ani čas ani chuť), ale mám dojem že jsou to jen přístupy k databázi - což usuzuji jen podle názvu. Běžně se například užívá označení P2P, nebo v jiné souvislosti B2G. Ta dvojka je zkratka pro anglické "TO", takže si to vysvětluji jako "Access To Base". Z toho se asi nedá dovodit úplná funkčnost VBA kódu v LO. Půjde asi jen o SQL a volání ovládacích prvků.
Takže můj result, ač ne zcela fungovaný a možná ani věcně správný : Zřejmě musíte makra přepsat do našeho Basicu. Je také možné, že po importu se z čísel stal "text", a vy ho musíte přeformátovat.
Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ