Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 16. 9. 2013 18:27:54

pecholder
Člen
Registrace: 16. 9. 2013
Příspěvků: 6

Copy a paste - problemy

zdravim,
mam LO, Verze 4.0.5.2.
pouzivam calc, a casto kopiruju cisla z bunek do napriklad notepadu, nebo i jinam. dam ctrl+c, prepnu se do notepadu a dam ctrl+v a nic... bud to tam dava predchozi data, nebo nic. pritom v LO to normalne jde, ale ven ne. takze napisu v notepadu nejaky znaky a smazu, a pak to jde nakopirovat.

vubec nevim kde je chyba, ale jinak jinde problemy nemam...

nema nekdo tuseni, co delam spatne ?

OS mam okna Vista.

dekuji

Offline

#2 16. 9. 2013 18:57:53

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,968

Re: Copy a paste - problemy

To je docela prosté. Když kopírujete tak nabíráte výsledky ze vzorvů že? Ty jsou ve skutečnosti v RTF. Pak jde o to, co máte v Notepadu otevřené (předpokládáím,že tím NotePadem nemyslíte česky "poznámková blok" - z nabídky příslušenství WIN). (Tedy já dělám v PsPadu, ale je to dost podobné). Když otevřete v N.Padu nový - tak jaký je to formát?
- Mělo by fungovat uložit jen jako .txt (např. poznámkový blok) a teprve tenhle soubor otevřít v NP. Respektive v Calc uložit jen jako hodnoty a pak šup do NP tak jak popisujete. Když by jste otevřel nový jako RTF tak tam budou vzorce a ne jejich výsledek.



  Ještě bych pro sichr vyzkoušel vložit do NP pomocí hlavní nabídky, ne kontextem, nebo klávesovou zkratkou. I když to může být zřejmě vyřešeno správným formátem (přípona) souboru. Například při kopírování do html (WordPress) mi formát Calcu vloží buňku tabulky, ale hodnota tam je - ne vzorec. Takže jde jen možná o to, do jakého typu souboru vkládáte.

Editoval neutr (16. 9. 2013 19:09:23)


Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#3 17. 9. 2013 09:31:20

pecholder
Člen
Registrace: 16. 9. 2013
Příspěvků: 6

Re: Copy a paste - problemy

Nejsou to vysledky ze vzorcu... Kopiruju vetsinou cisla, ted premyslim jestli mi to dela jen kdyz je tam text...
Notepad pouzivam jako notepad v oknech, proste spustim notepad a kopiruju si to tam pro dalsi ucely, nemam v tom otevreny nic. Hlavne to treba dela i kdyz to chci kopirovat do mailu, proste to nejde, tak napisu nejaky znaky, smazu a pak to tam nakopiruje)))

Offline

#4 17. 9. 2013 17:29:37

luka7
Člen
Registrace: 20. 5. 2009
Příspěvků: 82

Re: Copy a paste - problemy

Měl jsem problémy se schránkou v calcu- nakonec to byla chyba Nokia PC suite... Stačilo vypnout. Jinak pro schránku používám výborné rozšíření 101 clips http://wiki.openoffice.cz/wiki/Soubor:Oneoone.7z

Offline

#5 17. 9. 2013 17:34:16

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,968

Re: Copy a paste - problemy

Otestoval jsem to v LO 4.1.1.2 proti PsPadu a nic takového jsem nezjistil.


Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#6 18. 9. 2013 14:52:13

pecholder
Člen
Registrace: 16. 9. 2013
Příspěvků: 6

Re: Copy a paste - problemy

nokia pc suite nepouzivam))

luka7 napsal(a)

Měl jsem problémy se schránkou v calcu- nakonec to byla chyba Nokia PC suite... Stačilo vypnout. Jinak pro schránku používám výborné rozšíření 101 clips http://wiki.openoffice.cz/wiki/Soubor:Oneoone.7z

Offline

#7 18. 9. 2013 19:27:13

luka7
Člen
Registrace: 20. 5. 2009
Příspěvků: 82

Re: Copy a paste - problemy

Já jen chtěl říct, že mi dělal problémy jiný program, který nějak přistupoval k clipboardu. Možná by stálo za to, zkontrolovat zkratky v LO- zdali se vlivem měsíčního prachu nepomotaly a u ctrl+c neni napsano ignoruj požadavky uživatele...
Teď mě napadlo- funguje kopírování přes pravé klačítko myši?

Offline

#8 19. 9. 2013 08:38:06

pecholder
Člen
Registrace: 16. 9. 2013
Příspěvků: 6

Re: Copy a paste - problemy

celej for ze je to obcas funguje bez problemu - a obcas to dela tuhle nesmyslnou rybu... pravym tlacitkem samozrejme kvuli rychlosti nekopiruju, ale az se ten problem zacne dit, asi to zkusim...

nemluvim o tom, kdyz moc rychle kopiruju ze sesitu do sesitu, tak ten program zamrzne... ale to je mozna mejma voknama)

Offline

#9 19. 9. 2013 09:47:04

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,968

Re: Copy a paste - problemy

Myslíte, že by nestálo za to, přeinstalovat si LO na nejnovější verzi? Ono to nekorektní chování bude mít někde příčinu, a teoreticky by to mohl být také nějaký moloch v té Vámi používané verzi. Od té doby, co vyšla verze kterou používáte se plno věcí opravovalo.


Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#10 25. 9. 2013 07:17:31

pecholder
Člen
Registrace: 16. 9. 2013
Příspěvků: 6

Re: Copy a paste - problemy

myslite tu 4.1 ?

Offline

#11 25. 9. 2013 07:31:32

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,968

Re: Copy a paste - problemy

Ano myslím tím nejnovější verzi LO 4.1.1.2


Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#12 26. 9. 2013 19:33:48

pecholder
Člen
Registrace: 16. 9. 2013
Příspěvků: 6

Re: Copy a paste - problemy

dobra, zkusim, dam vedet. diky

Offline

#13 28. 1. 2014 12:19:40

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,968

Re: Copy a paste - problemy

Tak jsem na ten samý problém narazil i ve verzi LO 4.2 Rc2. Jak se ukazuje dělá to zřejmě jen Windows. Někdy to funguje jak má, a jindy nic. Ladím program už asi týden - odzkouším - vše je v pohodě. Následně testuju něco za tímto krokem a z ničeho nic se schránka nenaplní daty a je tam konstantě něco, co by tam nemělo být. Odzkoušel jsem už hodně návodů a funguje to fakt jen podle počasí.
     Tak jsem navštívil BugZillu a tam jsou podobné případy hlášeny už asi v roce 2008 do 2010 a pak až v poslední době. To je docela průšvih - objevuje se to hlavně při kopírování do jiných formátů, ale u mne se to objevuje jako chyba nad stejným sešitem. Nyní asi musíme dočkat stable verze LO.

Omlouvám se dostalo se mi poučení z hůry :-(


Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#14 3. 2. 2014 11:08:39

MiHav
Člen
Registrace: 10. 3. 2013
Příspěvků: 49

Re: Copy a paste - problemy

Dobrý den, tak se po aktualizaci na verzi 4.2.0.4 se tento problém objevil i u mě. Nastavení klávesnice jsme prošel, toto je OK. Pokud označím text v buňce tak jsem schopen jej zkopírovat ctrl+c  ctrl+v kamkoli. Pokud označím více buněk - tabulku, nezkopíruji nic. Ani do mailu ani do dokumentu.
Jedine co se podaří je - přepnout nastavení mailu z prostého textu na html, potom jde - vložit jako  - a vybrat neformátovaný text, pak toto vloží, ale tabulka je rozbitá. Mám pouze text.

Offline

Zápatí