Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 16. 9. 2013 18:27:54

pecholder
Člen
Registrace: 16. 9. 2013
Příspěvků: 6

Copy a paste - problemy

zdravim,
mam LO, Verze 4.0.5.2.
pouzivam calc, a casto kopiruju cisla z bunek do napriklad notepadu, nebo i jinam. dam ctrl+c, prepnu se do notepadu a dam ctrl+v a nic... bud to tam dava predchozi data, nebo nic. pritom v LO to normalne jde, ale ven ne. takze napisu v notepadu nejaky znaky a smazu, a pak to jde nakopirovat.

vubec nevim kde je chyba, ale jinak jinde problemy nemam...

nema nekdo tuseni, co delam spatne ?

OS mam okna Vista.

dekuji

Offline

#2 16. 9. 2013 18:57:53

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,957

Re: Copy a paste - problemy

To je docela prosté. Když kopírujete tak nabíráte výsledky ze vzorvů že? Ty jsou ve skutečnosti v RTF. Pak jde o to, co máte v Notepadu otevřené (předpokládáím,že tím NotePadem nemyslíte česky "poznámková blok" - z nabídky příslušenství WIN). (Tedy já dělám v PsPadu, ale je to dost podobné). Když otevřete v N.Padu nový - tak jaký je to formát?
- Mělo by fungovat uložit jen jako .txt (např. poznámkový blok) a teprve tenhle soubor otevřít v NP. Respektive v Calc uložit jen jako hodnoty a pak šup do NP tak jak popisujete. Když by jste otevřel nový jako RTF tak tam budou vzorce a ne jejich výsledek.



  Ještě bych pro sichr vyzkoušel vložit do NP pomocí hlavní nabídky, ne kontextem, nebo klávesovou zkratkou. I když to může být zřejmě vyřešeno správným formátem (přípona) souboru. Například při kopírování do html (WordPress) mi formát Calcu vloží buňku tabulky, ale hodnota tam je - ne vzorec. Takže jde jen možná o to, do jakého typu souboru vkládáte.

Editoval neutr (16. 9. 2013 19:09:23)


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#3 17. 9. 2013 09:31:20

pecholder
Člen
Registrace: 16. 9. 2013
Příspěvků: 6

Re: Copy a paste - problemy

Nejsou to vysledky ze vzorcu... Kopiruju vetsinou cisla, ted premyslim jestli mi to dela jen kdyz je tam text...
Notepad pouzivam jako notepad v oknech, proste spustim notepad a kopiruju si to tam pro dalsi ucely, nemam v tom otevreny nic. Hlavne to treba dela i kdyz to chci kopirovat do mailu, proste to nejde, tak napisu nejaky znaky, smazu a pak to tam nakopiruje)))

Offline

#4 17. 9. 2013 17:29:37

luka7
Člen
Registrace: 20. 5. 2009
Příspěvků: 82

Re: Copy a paste - problemy

Měl jsem problémy se schránkou v calcu- nakonec to byla chyba Nokia PC suite... Stačilo vypnout. Jinak pro schránku používám výborné rozšíření 101 clips http://wiki.openoffice.cz/wiki/Soubor:Oneoone.7z

Offline

#5 17. 9. 2013 17:34:16

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,957

Re: Copy a paste - problemy

Otestoval jsem to v LO 4.1.1.2 proti PsPadu a nic takového jsem nezjistil.


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#6 18. 9. 2013 14:52:13

pecholder
Člen
Registrace: 16. 9. 2013
Příspěvků: 6

Re: Copy a paste - problemy

nokia pc suite nepouzivam))

luka7 napsal(a)

Měl jsem problémy se schránkou v calcu- nakonec to byla chyba Nokia PC suite... Stačilo vypnout. Jinak pro schránku používám výborné rozšíření 101 clips http://wiki.openoffice.cz/wiki/Soubor:Oneoone.7z

Offline

#7 18. 9. 2013 19:27:13

luka7
Člen
Registrace: 20. 5. 2009
Příspěvků: 82

Re: Copy a paste - problemy

Já jen chtěl říct, že mi dělal problémy jiný program, který nějak přistupoval k clipboardu. Možná by stálo za to, zkontrolovat zkratky v LO- zdali se vlivem měsíčního prachu nepomotaly a u ctrl+c neni napsano ignoruj požadavky uživatele...
Teď mě napadlo- funguje kopírování přes pravé klačítko myši?

Offline

#8 19. 9. 2013 08:38:06

pecholder
Člen
Registrace: 16. 9. 2013
Příspěvků: 6

Re: Copy a paste - problemy

celej for ze je to obcas funguje bez problemu - a obcas to dela tuhle nesmyslnou rybu... pravym tlacitkem samozrejme kvuli rychlosti nekopiruju, ale az se ten problem zacne dit, asi to zkusim...

nemluvim o tom, kdyz moc rychle kopiruju ze sesitu do sesitu, tak ten program zamrzne... ale to je mozna mejma voknama)

Offline

#9 19. 9. 2013 09:47:04

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,957

Re: Copy a paste - problemy

Myslíte, že by nestálo za to, přeinstalovat si LO na nejnovější verzi? Ono to nekorektní chování bude mít někde příčinu, a teoreticky by to mohl být také nějaký moloch v té Vámi používané verzi. Od té doby, co vyšla verze kterou používáte se plno věcí opravovalo.


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#10 25. 9. 2013 07:17:31

pecholder
Člen
Registrace: 16. 9. 2013
Příspěvků: 6

Re: Copy a paste - problemy

myslite tu 4.1 ?

Offline

#11 25. 9. 2013 07:31:32

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,957

Re: Copy a paste - problemy

Ano myslím tím nejnovější verzi LO 4.1.1.2


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#12 26. 9. 2013 19:33:48

pecholder
Člen
Registrace: 16. 9. 2013
Příspěvků: 6

Re: Copy a paste - problemy

dobra, zkusim, dam vedet. diky

Offline

#13 28. 1. 2014 12:19:40

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,957

Re: Copy a paste - problemy

Tak jsem na ten samý problém narazil i ve verzi LO 4.2 Rc2. Jak se ukazuje dělá to zřejmě jen Windows. Někdy to funguje jak má, a jindy nic. Ladím program už asi týden - odzkouším - vše je v pohodě. Následně testuju něco za tímto krokem a z ničeho nic se schránka nenaplní daty a je tam konstantě něco, co by tam nemělo být. Odzkoušel jsem už hodně návodů a funguje to fakt jen podle počasí.
     Tak jsem navštívil BugZillu a tam jsou podobné případy hlášeny už asi v roce 2008 do 2010 a pak až v poslední době. To je docela průšvih - objevuje se to hlavně při kopírování do jiných formátů, ale u mne se to objevuje jako chyba nad stejným sešitem. Nyní asi musíme dočkat stable verze LO.

Omlouvám se dostalo se mi poučení z hůry :-(


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#14 3. 2. 2014 11:08:39

MiHav
Člen
Registrace: 10. 3. 2013
Příspěvků: 49

Re: Copy a paste - problemy

Dobrý den, tak se po aktualizaci na verzi 4.2.0.4 se tento problém objevil i u mě. Nastavení klávesnice jsme prošel, toto je OK. Pokud označím text v buňce tak jsem schopen jej zkopírovat ctrl+c  ctrl+v kamkoli. Pokud označím více buněk - tabulku, nezkopíruji nic. Ani do mailu ani do dokumentu.
Jedine co se podaří je - přepnout nastavení mailu z prostého textu na html, potom jde - vložit jako  - a vybrat neformátovaný text, pak toto vloží, ale tabulka je rozbitá. Mám pouze text.

Offline

Zápatí