No já jsem šel s problematikou dost do hloubky. Problém údajně nastal z "hůry" - tedy od Microsoftu. Ještě do roku 2008 to fungovalo normálně tak, že se udělal kolem prvků (při návrhu formuláře) rámeček prvku "seskupení". Všechny vybrané prvky akceptoval. To se projevilo tím, že se při otevření záložky formulář podřízeného prvku dalo přiřadit k nadřazenému formuláři (a samozřejmě i k ostatním ve stejné úrovni. V té době udělali Mikrosoftí změnu, která tohle zrušila.
Jako náhradu vytvořil zřejmě Andrew Pythoniak rámeček, který měl jen graficky uzavřít prvky, ale bez návazností. Tohle vylepšil právě tím, že tam definoval jediný druh prvku "Radiobutton". Při tom se zvolí názvy + dostanou tyhle názvy radio buttony + spřežení zapínacích hodnot jako switche. Prvky sice lze změnit, ale nejsou napojeny na stejný formulářový prvek, i když to v popisu mají.
I takhle napodobený prvek "seskupení" lze napojit na makro (také na databázi, ale to je celkem nesmyslné), takže tuhle mikrosoftí prasárnu lze obejít. Mně je tedy divné, proč to má vliv také do jiných operačních systémů.
Takže i když použijete ty kulaté tlačítka v seskupení, nic se s nimi mimo makra dělat nedá. Když se prvky napojí na databázi tak nepotřebujete "seskupení". To se týká práce v otevřeném AO, nebo LO.
Po exportu do PDF musí být vše vyexportováno do PDF - tedy pokud to nejsou hyperlinky (ty fungují i ven). Pak je asi vhodnější místo switchů vložit 1 rozbalovací seznam, který položky udržuje sám v sobě. Zřejmě by šlo (nezkoušel jsem) nadefinovat prvky, které se dají navzájem propojit a dát jim skrytou sekci, nebo je jinak zneviditelnit, ale to je hnedle úchylné.
Pokud to má být na webu, tak vyhovuje formát HTML5, nebo + vnořené XML. Ovšem tohle v AO, ani LO nejde postavit. Proto je nutný jiný nástroj - nějaký XML editor. Je jich dost i zadrmo. Tam zase jde prakticky výlučně o spojení s databází MySQL, ale jde napojit také běžně CSV soubor. Samozřejmě problém by byl u statických stránek, ale i to má určitě nejaké fígle jak dosáhnout alespoň částečnou funkcionalitu formulářový prvků, nebo prvku napodobených.
Ten mnou doporučený materiál je sice prospěšný pro pochopení práce, ale popisuje jen práci v seskupení, která již neplatí. Takže pro Vás platí, že budete muset zvážit buď makra, databázi, nebo makra i databázi pro OpenOffice, nebo jiný editor pro internetové uložení (www).
Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ