To máte pravdu. Klávesové zkratky pokud jsou přiřazeny, tak je najdete > Nástoje > Přizpůsobit > Klávesnice. Tam si můžete prohlédnout, co má Calc, nebo OO.org přiřazeno a co ne. Je možné, že to má jinak LO a jinak AO, ale pokud to je přiřazeno tak to tam najdete. Mám AO 341 a nic takového tam není. Dokonce si myslím, že se dají přiřadit jen takové akce, které jsou v MenuItem. Pokud akce nemá v nabídce možnost volby, nedá se ani přiřadit klávesová zkratka.
Tedy je asi možné obecně odzkoušet úpravu "Nabídky", nebo "Panelu nástrojů" a na takto upravené MenuItem postavit Klávesovou zkratku. - To je tedy můj názor - obecně. Vložit datum a čas v Calcu jde pomocí =NOW() a to je asi stejně náročné jako si pamatovat klávesovou zkratku.
Pokud tedy mocí mermo potřebujete zadávat aktuální datum a čas, postavte si makro, nebo funkci:
Makro třeba jako hlášku (print = podobně jako MsgBox) bez zápisu, nebo jako zápis (na to je nutné přidat kód).
K hotovému makru pak přiřadíme klávesovou zkratku jaká Vám vyhovuje.
Funkce třeba takhle (ale je to jen relativně kratší než =NOW() ) - zato voláme jen datum
Function d
d = Date
end Function
Funkci voláme ze sešitu takhle =d(), nebo makrem a k tomu přidáme klávesovou zkratku.
Místo toho , nebo i k tomu můžete zadat například Now, nebo Time podle libosti.
Editoval neutr (26. 6. 2013 13:33:35)
Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ