Právě tohole jsem řešil v předcházejícím příspěvku. Podívejte se sem na obrázek (asi ze dne 2.6.2013). Úprava dotazu
Vytvořte dotaz nad tabulkou a v tom dotazu zadejte filtr a výpočet. Samozřejmě pokud chcete tvořit tabulku z gruntu (a ne dotaz), pak je lepší použít Calc. Tabulky z Calcu se chovají (dají se uložit) jako korektní zdroje dat ve kterých si uděláte formulář kterým můžete zadávat stejně jako v Base. Jde to samozřejmě i s Base do registrovaného Calcu, ale chvíli to trvá - propojení je poněkud těžkopádné. Já v žádném případě nic takového nepoužívám pokud to nepotřebuji pro "form" - například vybírací seznam ap.
Takže je snadnější sice zaregistrovat Calc jako databázi, ale zápis a souvosející výpočty provádět přímo v něm. Z Base se to dá potom načíst stejně dobře.
Pokud by jste dělal "dotaz", je možné zadat do tabulky explicitně 1 Kus (zvolit druh jednotky - ks, kg, mm, atp). Ve formuláři ale zadáte alias, kde zadáte (přepíšete) číslo. Takže tam budete mít 2 aliasy a u nich správný formát (například Kč ap.)
SQL můžete upravovat i v textové formě. Ale těžko doporučit nejlepší postup. Postupy se mohou odlišovat i dost podstatně. Jde o to, že můžete aktualizovat databázi proběhlých obchodů, nebo započítávat do a ze skladu, Tvořit emailovou odpověď, nebo updatovat stránky html, php, a podobně.
Editoval neutr (5. 6. 2013 12:09:25)
Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ