zombie napsal(a)Ahoj, pouzivam pruvodce hromadnou koresponci na tisk obalek takto:
mam .odt dokument, format papiru obalka DL, do ktereho jsou vlozena pole se jmenem, adresou atd z .ods tabulky (netaham to z databaze).
Bohuzel at zkusim verzi jakou chci open office / libre office, funguje mi to jen dokud neprovedu zmenu v tabulce s adresama .ods. Pak po otevreni obalky .odt a spusteni pruvodce hromadnou korespondenci se pruvodce hryzne a je nutne oo odstrelit ve spravci uloh, toto se deje vzdy. Musel jsem kvuli tomu pouzit word, ve kterem to funguje bez problemu.
Edit: v nejake prastare verzi 2.neco toto fungovalo celkem bez problemu, ale od te uz bohuzel nemam instalator.
Dobrý den..
U mne funguje tato spolupráce dvou oo dokumentů nasledovně :
Otevřu dokument s vloženými poli, , pak sešit s těmito poli, a ejhle, sešit se otevře pouze v režimu pro čtení !!
Zavřu vše.
Otevřu sešit, udělám změnu, uložím, otevřu dokument, změny tam jsou.
Opět něco poměním v sešitu, uložím a nic, v dokumentu (v prohlížeči zdrojů dat se změna neukáže >> no ještě aby << )
Odpojím zdroj dat, opět připojím, změny tam už jsou.
Apache OOo 3.3.0 na Open SUSE 12.1
Během pokusu o tisk žádné problémy nenastaly. MAximálně byly data neaktualni.
Problém je zřejmě v tom, že ods nejsou součástí systémového ODBC, a slouží více-méně jako nouzová alternatíva. připojíte-li se k MySQL nebo si vytvoříte nativní tabulku v base, tento problém nenastane (u MySQL mi dokonce sekretářka z jiné kanceláře odmazala tištěný záznam a vyjela čistá obálka).
Rozhodně po změně záznamů v tabulce sešitu ods musíte provést odpojení od tohoto zdroje dat kvůli aktualizaci.
Nezkoušel jsem tisk skrze dotazy, filtry a podobně - TO VŠE lze i s tabulkou v sešitu ods. Problematika je asi o dost složitější než se na první pohled zdá.
Mám sešit s třemi listy "datumy", "jmeny" a "jmeny obyvatel" domu, a připojen jako zdroj dat, ale v odb souboru je navíc SQL dotaz, z nejž tisknu kalendář, kde na každém listu (1 list A5 -> jeden týden se jmény) je velkým písmem jméno toho, kdo má daný týden úklid. Ta funkčnost je úžasná, pokud si uvědomíte, že "datumy" tvoří jeden (počáteční) datum a 400 řádků vzorce A2=A1+1... že jména jsou navázána na konkrétní datum opět vzorcem... A tento zavzorcovany sešit je v base chápán jako databáze, nad níž vykoná SQL dotaz
OO prostě musí lavírovat mezi nutným a možným, a možná právě proto mrzne, pokud mu změníte data "přímo pod nosem"
Hodně úspěchů nejen s Openoffice
Milan