Asi si neumím udělat správnou představu.
Vůbec nechápu proč máte dovolenou až někde na 40. řádku sloupce J. Kde jsou ostatní údaje?
Úplně mi uniká jakou koncepci zvažujete. Nejlepší by bylo poslat sem sešit - ne vypisovat - ale postnout tak jak jsem to udělal já. Dan Sedláček má u svého profilu klikačku jak na to. Mrkněte kamkoliv, kde je uveden a tam to uvidíte.
Problém je v tom, že nejsnadněji se pracuje se systémem v jediném sloupci kam píšeme vše bez ladu a skladu. Lze tam snadno ředit podle pomocného sloupce, nebo vyhledávat jednoduchými vzorci. Jde v podstatě o jednorozměrnou databázi (se dvěma údaji - datum a vedle co je ten den důvodné.
Když zvolíte jinou strukturu - tedy již "vícerozměrnou" tak jde o dva a více vektory kterými se prohledává. Tedy buď se hledá ve více sloupcích, nebo jen ve více řádcích a nebo průsečíkem více sloupců a řádků. To už nemusí být vůbec sranda i když je to řešitelné.
To je to, o čem jsme já i Dan psali - složitost nad složitost. Nejdříve jste chtěl jednoduchý vzorec a ejhle - už to vypadá na nějakou seperstrukturu dat, kterou nejlépe obsloužíte makrem.
Dejte sem ukázku Vašeho sešitu s dobrým popisem co je co, co to má dělat. Zejména by to chtělo logiku zápisu a čtení. Když bude dovolená na 251. řádku jak se k ní chcete dopracovat? Jestli má svůj stálý sloupec, tak řeknu, že nejrychleší je setřídit celý seznam podle sloupce a nejspíš ani vzorce nepotřebujeme. Možná by vyhovovaly specializované pomůcky pro třídění sloupce i řádku. Spolu s autofiltrem by to bylo také supr.
Editoval neutr (6. 1. 2013 21:40:45)
Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ