Docela zajímavý dotaz. Jen uvedu, že je třeba potvrdit skutečnost, že se jedná o OLAP kostku, což je termínus technikus pro specializovaný vícerozměrný databázový prostor. A ne o výraz "kočku" :-)
OLAP může skrývat různé "špeky". Bez toho, abych viděl já, nebo kdokoliv jiný ta konkrétní data, radu nejspíš nedostanete.
Aby to Calc načetl, musí proběhnout import. Pokud máte MYSQL, pokusl bych se načíst nejdříve do BASE. Tam totiž jsou doma nástroje pro konverzi databázových formátů. Pokud se nepletu MYSQL je přístupná jen po nainstalování rozšíření (to nevím jistě a nechce se mi to hledat). Pak teprve bych zkoušel načítat do Calcu. Každý OLAP může být jiný. S největší pravděpodobností budete muset v Calcu přístupy upravit. Kontingenční tabulka nemusí být správným řešením.
Takže nejdříve bych zkusil načíst do BASE a Calcem načítat až v druhé řadě. Když to nepůjde, tak zkusit uložit například v dBase, c.s.v ap. Pochopitelně se pak asi stratí vlastnosti přístupů a podobně. Po úspěšném načtení bych teprve zkoušel upravit importní filtr Calcu.
Pochopitelně bez ukázky je to plácání do větru.
Kontingenční tabulka je dvojrozměrný datový prostor. OLAP může být i více jak 3 rozměrný. Pokud tedy je řeč jen o "CUBE = kostka", je potřeba k její popsání (Zpřístupnění) nejméně 3 kontingenčních tabulek. Do důsledku je to až 6 různých. (Derivace 3^2 = 2*3 = 6). "Zprovoznění" funkčního přístupu vyžaduje ještě stroj nad těmito dvojrozměrnými tabulkami. Samozřejmě bych asi doporučil přístupy pomocí maker. Pokud je dat hodně, tak si kontingenční tabulka klekne. Její velikost je také omezena na velikost 1024^2.
Editoval neutr (13. 12. 2012 12:08:34)
Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ