Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice

#1 3. 11. 2012 13:19:18

Bbronx1987
Člen
Registrace: 3. 11. 2012

tabulka s odkazem na html stránku

Zdravím potřebuju poradit jakej použít příkaz když tvořím ceník a chci abych tam byl odkaz na stránku a v tom políčku mi to pak vyhodilo už jen cenu. jestli to jde. Aby to bylo vlastně vždy aktuální i když se ceny změní

#2 3. 11. 2012 14:46:48

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007

Re: tabulka s odkazem na html stránku

Tohle sice jde, ale je třeba najít na té stránce místo s uložením toho údaje. V podstatě je to obyčejná adresa, a na konci je odkaz na prvek - tab id, nebo div id ap. To je ale třeba zjistit ze zdrojového kódu stránky. Samozřejmě to není na 100%. Dnes jsou stránky dělány dynamicky a ten údaj může být každou chvíli jinde. Úspěchem asi bude nalezení tabulky, nebo seznamu, ze kterého bude možné dotazem vydolovat to co je potřeba. Také je možné potkat stránky, které jsou zabezpečené šifrováním, nebo přepínají virtuální URL. Tam tohle nepomůže. Takže podle mne je šance tak 50%, že to bude fungovat.
Samozřejmě nejlepší by bylo najít stránku a celou jí pročesat - jenže to je na script PHP, nebo JS. Takže to by se muselo udělat nepřímo, konkrétně přes jiný web, který by obsahoval script.
Teda správně by měly chodit scriptovací jazyky i pod OOo, ale nechodí. Dá se využít jedině Python. Javascript se mi rozchodit nepovedlo, i když v nabídce je. Dával jsem včera příspěvek (téma "co se jinam nehodí"), jestli o tom někdo něco neví. Jakmile by se javascriptová konzola rozchodila - bylo by to jiný kafe.

Editoval neutr (3. 11. 2012 14:55:41)

Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

#3 3. 11. 2012 15:33:28

Bbronx1987
Člen
Registrace: 3. 11. 2012

tak jsou to stránky alzy a v kodu si najdu i příslušnej řádek ale nevím jak to udělat aby mi to vyhodilu už jen tu cenu s dph

#4 3. 11. 2012 16:11:54

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007

Problém jsem přibližně popisoval. Většinou se najde prvek, ve kterém jasou ta data, ale je to tabulka, ale častěji array (tedy seznam, který už očíslovaný není). Prvek se dá najít pomocí "getElementById().{.....}". Samozřejmě v případě, že se na stránce přemísťuje. Pokud je stále na tomtéž uméstění tak to potřeba není.
Pak je ten problém s položkou seznamu. Ta se musí najít pomocí dotazu a nejlépe cyklu na array (pole). Javascript (PHP, ASP, ap.) spustí něco podobného : for(i=0;i<id.element.length;i++){podmínka if - dotaz na vyhledávaný řetězec}. Tohle je většinou součástí anonymní funkce, která vrátí už jen tu hodnotu. Možná by to šlo nasimulovat i pomocí mnohonásobného připojení ke stránce, ale to je téměř jistě sebevražda.

To co píšu je programování v javascriptu a sem to ani moc nepatří, protože javascript nechodí i když by asi měl. Lepší je najít na toto téma dískusi - je jich dost. Osobně bych viděl problém například v tom, že některý veb má filtry proti robotům a podobná zabezpečení, zejména pokud je to nějaký eshop. Prostě je tam povolena jen metoda onMouseClick. Ta se vezme z fyzicky zaměřené myšli. Také asi znáte zabezpečení kódu obrázkem. Tam je obrázek s heslem, které musíte fyzicky vyťukat, jinak nic neuděláte. Ale jak jsem již psal tohle téma sem ani moc nepatří. Múžu poradit to, aby jste se pokusil nakopírovat seznam jako text a ten pročesat makrem, ale to je také asi pro Vás moc složité. Bude to jen nepřímo.

Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Zápatí