Tak teda krkolomnější instalaci jsem ještě nezažil, ale snad to funguje:
Když jsem to instaloval z balíků *.deb (sudo dpkg -i *.deb), tak se mi nikde v menu neobjevily spouštěče a to ani po restartu, ani to nešlo spustit jakkoli jinak (Alt+F2). Po instalaci z repozitářů to zase nebylo v češtině a NIKDE se mi nepodařilo najít jak to do té češtiny dostat (všude je jen návod na počeštění LibreOffice, ale to na OpenOffice nefunguje jak jsem vyzkoušel).
takže jsem to naistaloval nejdřív ze stažených balíků *.deb (sudo dpkg -i *.deb) a potom "přelíznul" z repozitářů. Takže nynější stav je ten, že to jde spustit i je to v češtině. Akorát se mi to hlásí jako verze 3.4.0 a ne 3.4.1 - ale to přežiju, když to nebude dělat jiný bordel v systému.
Edit:
A už jsem to i povýšil na verzi 3.4.1 :-) ani pořádně nevím jak - snad nějakým stažením cca 145 MB balíku CZ Language Package odsud: http://www.openoffice.org/download/other.html
Hlavně že to funguje. Takže díky!
Výsledkem je tedy objev, že jde o bug v LibreOffice při ukládání souborů ve formátu DOC, který lze řešit jenom odinstalací LibreOffice a instalací OpenOffice
Editoval ondrejkovic (28. 10. 2012 16:26:31)