Tak změna...
Dnes mi podmíněný formát pracuje jinak.
Zjistil jsem, že se mi v PC šťoural ajťák (byl jsem týden mimo) a nainstaloval mi verzi 3.6.2.2 (ID sestavení: da8c1e6). A chová se to nějak jinak.
Jen připomenu že ve verzi 3.6.0.4 to blblo i uživateli "RomanToman", viz příspěvek v sekci Calc, tomu to chodilo divně i ve verzi 3.6.1.
1. Abych si zjednodušil práci při nastavování formátu (dělám to jen kvůli testování), vložil jsem si do pomocné buňky text OR($'12-IX'.C$36=6;$'12-IX'.C$36=7;$'12-IX'.C$7="SV"), kde 12-IX je název listu. Tento text si zkopíruju, otevřu okno podmíněného formátování u buňky C9, zadám "Vzorec je" a vložím výše uvedený text plus formát "Víkend". Vše vypadá korektně. Zavřu okno podmíněného formátování a výsledek není korektní. Proto otevřu podmíněné formátování znovu, a ejhle, vzorec je odlišný, je zde OR($'12-IX'.C$36=6;$'12-IX'.C$36=7;$'12-IX'.C$7=), tedy zmizí část textu "SV" na konci vzorce (včetně uvozovek). Když tuto část dopíšu ručně a uzavřu, už tam ta část "SV" zůstane.
2. Když už se mi podaří vyřešit podmíněný formát u buňky C9, včetně další podmínky (druhá podmínka je "Vzorec je" ISERROR($'12-IX'.c$36) a formát Neex_den), pak nastává další zvláštnost. "Štětcem" sejmu formát C9 a "natřu" formát do D9:AG27. Většinou se formát přenese do těchto buněk, ale občas nejenom že se nepřenese, ale současně zmizí podmíněný formát i u C9. Udělal jsem několik pokusů, ne mnoho, mám jiné povinnosti, a zdá se mi, že toto se děje jen u souboru, který otevírám ze serveru. V kopii, kterou jsem si uložil na PC, se mi to nestalo. Zatím, nemám teď čas na delší testování.
3. Teď uvedu něco, co jsem možná měl říct na začátku. Soubor, který otevírám, je ve formátu Excel. Soubor se zpracovává jakýmsi programem a musí být v Excel. Já MS Office nemám, proto ho otevírám v LO a ukládám v půvoodním formátu. Může toto být příčinou podivného chování?