neutr: Zdá se, že jste mě nepochopil. Já nechci daný dokument do ničeho exportovat a nic už s ním nechci dělat. Je to takto hotové. Musíte si to nejprve uložit jako šablonu (*.ott). Pak když tu šablonu otevřete, tak vám program sám nabídne vyplnění vstupních polí. Píšete postupně jednotlivé položky do dialogových oken a vždy dáte Další atd. Problém je, že toto bez potíží funguje v textových řetězcích, ale nikoli v rámcích, protože rámce mají absolutní pozicování a jejich pořadí je pak podle toho, kdy jsem který vytvořil. Já se jen ptám, jestli není možné nějak určit, které pole se začne vyplňovat jako první. Tady není potřeba žádný tabulátor apod. na přecházení. Dva typy vstpních polí? To je jedoduché, prostě někdy vyberete ze seznamu, někdy napíšete, co chcete. Jen potřebuji vědět, jak zajistit, které pole se vyplňuje jako první, které jako další a tak.
sedlacekdan: Formulářové prvky tam dávat nechci. Nevýhoda formulářového prvku je, že si stojí v textu sám o sobě, pole je přesně na daném místě a lze je editovat pomocí stylů. Jak toto provedu s formulářem? Možná nevím, ale tam stad musím formát každého prvku určovat zvlášť. Hlavně mi to je k ničemu, pokud chci měnit jen části textového řetězce. Příklad, který jsem poslal, neobsahuje volný text, ale i takové případy jsou.
Jediné řešení bych viděl ve vytvoření souhrnného dialogu, kam by se zadaly všechny hodnoty najedou a ty se na určitá místa v textu dokumentu vyplnily samy. To je ale asi otátka nějakého makra, ale s tím neumím. Existuje někde nějaký návod, jak vytvořit daný dialog (třeba pro vyplnění faktury, šablony dopisu /jméno, příjmení, bydliště atd.)?
Editoval Kverulant-10 (20. 10. 2012 13:28:21)