gucky napsal(a)No, tak zkouším to podle Romana, ale nějak se mi to zamotává.
Zamotáva. Verzia LO 3.6.0.4 spracováva podmienené formátovanie akýmsi záhadným spôsobom. Vytvoril som si tabuľku s jedným stĺpcom dátumov a niekoľkými stĺpcami s podmieneným formátovaním (PoFo) (takú istú ako je vo videu). Cieľom bolo dosiahnuť v bunkách s PoFo aby sa zafarbili príslušnou farbou vtedy ak bunka s cieľovým dátumom v tom istom riadku bude vyjadrovať deň v týždni, podľa PoFo.
No hrôza. V stredu sa mi vyfarbila sobota a tak podobne. Navyše ak som myšou pretiahol bunky s PoFo do strany a zmenil podmienku v druhom sĺpci, predchádzajúci stĺpec si zmeni podmienku sám od seba no katastrofa. Kopírovani pomocou myši - nemožné, nepridáva prírastky vo vzorci v podmienke ani keď tam nie je $. Podmienka zostáva úplne rovnaká v celom stĺpci. No muselo by mi "píp" aby som to všetko vypisoval bunku po bunke.
Vo verzii 3.6.1 to už funguje normálne, až na to, že po uložení zošita a jeho znovunačítaní všetko PoFo v bunkách kam bolo natiahnuté myšou zmizne. Zostane len to, ktoré bolo vložené manuálne, t.j. priamo (viz. video tie dve fialové polia po znovunačítaní a riadok 11, stĺpce A-G). Skopírované bunky si jednoducho asi neuloží. Ani vtedy ak zošit uložíte pod iným názvom a ani vtedy keď do buniek s pretiahnutým PoFo vložíte nejaký obsah. Obsah uloží, ale PoFo nie.
Mám taký dojem, že to blbne od doby, keď prerobili podmienené formátovanie na neobmedzené množstvo podmienok. Pokiaľ tam boli tri podmienky, tak všetko fungovalo normálne.
P.s. Video je urobené vo verzii 3.6.1.
Video - Podmienené formátovanie
Editoval Roman Toman (13. 9. 2012 19:55:18)
Win 10 PRO 64, LibreOffice
Pokiaľ to vyriešilo váš problém označte prosím svoj príspevok ako VYRIEŠENÝ.
Ako označiť vyriešenú tému