Všechny styly které byly uživatelsky vytvořené se mi podařilo smazat. Styl lze smazat když není nikde použit a když jsou všechny listy odemčené. Nejprve jsem tedy musel zobrazit i první dva skryté listy a odemknout je, poté šlo již styly upravovat. Pak jsem vytvořil jeden nový list a smazal všechny vaše listy. Pak šlo smazat všechny uživatelsky vytvořené styly. Tak zbylo zjistit kde ty nechtěné dva PoKonciMěsíce a ZaKoncemMěsíce jsou. Změnil jsem jim barvu pozadí na křiklavou růžovou abych tedy snadno viděl jestli jsou někde použité a ejhle, byly.
Styl PoKonciMěsíce je použit v listu PŘEHLED v buňkách AG6 a AJ15. Když se na na ty buňky dá styl Výchozí, tak PoKonciMěsíce jde již Smazat.
Styl ZaKoncemMěsíce je v tom samém listu v AH11 a AD24 - po změně na Výchozí lze již opět smazat.
Ještě jsem zjistil že má-li buňka podmíněné formátování, tak její výsledný formát je přednostně dle stylu který vyjde z podmínky a nikoliv dle ručně nastaveného stylu buňky. Takže když podmínka změní třeba barvu pozadí buňky, tak ruční nastavení jiného stylu buňce barvu pozadí již nezmění. Ale to jsem zkusmo vyřešil třeba tím, že jsem hledanému stylu PoKonciMěsíce nastavil ohraničení buňky na úhlopříčkové přeškrtnutí tlusté 5pt a to pak bylo též jasně vidět :-).
-------------------------
S tím vytvářením Nápovědy máte pravdu. Kdysi jsem četl nějakou poučku od profi programátora, že je třeba počítat s tím, že vytváření dokumentace zabere stejně času jako samotné naprogramování - takže když něco budete rok programovat, tak počítejte s tím, že taky rok k tomu budete vytvářet potřebnou dokumentaci.
Já mám pocit že kvalitní dokumentace zabere někdy až tak 3x-4x víc času než samotné naprogramování a otestování systému. Když máte tvořit pro složitější systémy návody pro laiky, tak to je strašně moc textu a strašně moc vysvětlování - naprogramováno to bylo kolikrát za mnohonásobně kratší dobu, třeba za pár hodin. Když máte tvořit nápovědu pro znalejší uživatele, tak to může být o dost kratší neb se počítá s tím že spousty ovládání a toho jak to v tom funguje již znají. Jenže dopředu se neví jak moc znalejší uživatelé s tím budou pracovat a jak moc třeba něco vynechávat či jak moc používat více odborné termíny. Ale dá se samozřejmě ještě udělat nějaký popis pro experty, když jsou použity třeba nějaké nové či neobvyklé postupy/funkce/vychytávky. Jenže zbývá mnohdy ještě třeba dokumentace pro makra a tam se taky dá dělit na laiky/pokročilé/experty - a to jak pro samotné komentáře v programu, tak pro popis jednotlivých funkcí, a toho jak to vlastně celé funguje. A opět se taky dá napsat strašně moc textu. A dopředu nebývá nějak jasné, co z toho někdy skutečně pomůže :-(. Ale když se to zanedná a někdy dojde na průšvih, bývá to pak bez kvalitní dokumentace většinou již jen tragédie.