Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 31. 5. 2019 09:07:00

peterson
Člen
Registrace: 24. 9. 2009
Příspěvků: 20

Calc a QR kódy

Dobrý den,
prosím zkušené kolegy o radu. Máte někdo zkušenost se zadáváním dat do Calcu přes QR kódy?

Chtěl bych zjednodušit skladovou evidenci a představa je taková:
  - každý zaměstnanec má známku do výdejny s osobním QR kódem
  - každá skladová položka má unikátní QR kód
  - ve výdejně je tabulka s QR kódem pro 1 / 5 / 10ks
Zaměstnanec nejdřív naskenuje svůj kód, pak kód položky, pak kód pro odebraný počet ks.
V seznamu položek (sešit Calc) se automaticky odepisují odebrané položky.

Inu, není to skromná představa, ale myslíte, že je realizovatelná?
Předem děkuji za Vaše podněty.

Offline

#2 31. 5. 2019 11:17:33

JirkaZ
Člen
Registrace: 25. 6. 2006
Příspěvků: 24

Re: Calc a QR kódy

Neodpovím přímo a už vůbec ne kompletně, ale jeden z postupů (kvůli aplikaci ZBarSpreadsheet možná jen pro Windows) je popsaný na http://www.qrcodeshowto.com/qr-code-web … heet-zbar/ . Taky z toho není jasné, zda by to (http://zbar.sourceforge.net/) šlo použít i pro Calc...

Další zdroje (občas naznačující jiná možná řešení):

https://extensions.libreoffice.org/exte … ode-reader

https://wiki.maemo.org/MBarcode

https://www.reddit.com/r/libreoffice/co … a_barcode/

https://ask.libreoffice.org/en/question … ntry-form/

https://berrywing.com/scan-to-spreadsheet-app/

Offline

#3 31. 5. 2019 12:29:42

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,931

Re: Calc a QR kódy

Teoreticky i prakticky to jde.


     Ale jde o praktickou stránku celé věci. QR kód se čte skenerem a výstup už není QR kód, ale jeho obsah v číslech, nebo jako text. Údajů v jednom QR kódu může být požehnaně. Například počínaje ingrediencemi a jejich poměry až k poplatným normám (zdrojová - matriční data obrázků).
     Takže v evidenci budete mít "matriční data" QR kódů. V jiném případě chápu, že se může do sešitu udělat sken čárového kódu a obrázky vkládat jako objekty do buněk. Tohle ale přivede skladníka k šílenosti. Bude muset vést duplicitní evidenci už jen proto aby dohledal své chyby, nebo aby zjistil kdo byl před týdnem ve skladu.
     Další problém je ve snímání takových archiválií. To se musí udělat skenerem v podstatě po jednom obrázku, nejvýše po tolika obrázcích, kolik jich vezme ruční mašina. Z počítače lze odeslat obrázky k rešerši například na Googlu, ale je to přes internet a vyžaduje to program, jinak to brzo někdo zvorá.
     Ve finále se i QR kódy stanou dinosaurem a přijde kontrola - nikdo to nebude umět dešifrovat. Hotová pohroma. Sytémy kdy je používán QR kód jako nálepka je malér. nějaký chytrák si vytiskne své a zfixluje celý sklad. Neumím si představit inventuru.


     Celkem si představím dobře místo QR kódu kód čárový, který nemusí k rešerši na Google. Čtečky QR umí také obyčejný "BarCode" (čárový). Proto mohou načítat QR a hned do sešitu vyplivnou čárový místo něj. Ačkoliv nechápu proč by tam měl být zakódovaný údaj - aby vzdoroval účetním programům?


     Odečítání skladové evidence není žádný problém. Výstupy ze čtečky (nikdo nic do Calcu ani jinam nepíše) jsou ve formátech které jsou CSV, Excel, nebo jiné podobné. Respektive nějaký formátovaný údaj vyplivnou a ten se zazanamená do počítače. Takto podobně pracují například elektronické pokladny. Jednou za den (u vás možná za týden) se vyexpedují data do archivu odkud si je vezme oprávněný. To načte do Calcu a je prakticky hotovo protože součty a potřebné úkony jako je objednání materiálu může Calc udělat MeteleskuBlesku.
     Takže úlohu čtení a vyhodnocení bych nechal na standardním HW - není to dnes moc drahé a zabýval bych se jenom formátem výstupů který bývá dost odlišný - ale s každým typem si Calc poradí. Pouze asi není obvyklé slučovat více kódů do jednoho záznamu za sebou. Ale pokladní kasy to dělají běžně. Takže pomocí běžné obchodní sítě kterou provozují supermarkety se to dá realizovat podle Vašich představ a myslím že rychle i lacino.


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#4 3. 6. 2019 08:58:15

peterson
Člen
Registrace: 24. 9. 2009
Příspěvků: 20

Re: Calc a QR kódy

Já právě potřebuji, aby výstup z QR kódu byl text.
V QR kódu je pouze alfanumerický název položky. V čárovém kódu je to moc dlouhé, tím pádem nepraktické pro
tisk na štítek.
Jedná se o evidenci stavu nástrojů ve výdejně, nic rozsáhlého. V podstatě jde o to, aby pracovníci nepsali odebrané nástroje ručně do sešitu, ale aby naskenovali kód položky a počet ks a mně se to automaticky odečetlo ze stavu.
Představoval jsem si sešit CALC - v jednom listu přehled položek a početní stav, v dalších listech jména pracovníků (co člověk, to list) a pak asi list ze vstupem dat ze čtečky, který by pak odečítal z přehledu.
Vstup dat  - každý pracovník má osobní QR kód - ten načte na začátku, pak načte QR kód položky a nakonec QR kód pro počet odebraných ks. Data ze čtečky se nahrají do vstupního listu a odtud se už rozhází na kartu pracovníka a odečtou se z přehledu.
Přikládám jednoduchý vzor.

http://wiki.openoffice.cz/wiki/Soubor:V%C3%BDdejna.ods

Editoval peterson (3. 6. 2019 09:24:30)

Offline

#5 3. 6. 2019 13:04:43

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,931

Re: Calc a QR kódy

Ano ropzumím, ale pokud použijete QR kód tak to musíte buď číst přes Google, nebo pomocí kasy která má na to soft. Pokud je to jen jeden takový případ na firmě existují pokladnys jednou čtečkou. Myslím že suma sumárum +/- 8 tisíc. Taková kasa rozumí QR kódu, který je zpoplatněn v SW. Umí se napojit ma síť a poslat protokol který se dá asi různě nastavit - vic účtenky z krámu.
     Myslím že by Vám nějaký takový prodejce navrhl nejlepší řešení. Asi Vám nebude stačit aby s QR kódem pracoval jenom jeden stroj. Takže soft může být nejdražší položkou. Existují licence například na 3, 5 nebo více mašin. Od toho se odvíjí cena. Kasa se zadávání klávesnicí se asi může vyřadit a jen načítat. Já bych možná uměl navrhnout čtení z Googlu. Ale tohle je lepší od odborníka a s hotovým SW. Za toho se v tomto směru nepovažuji.


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#6 3. 6. 2019 20:22:08

peterson
Člen
Registrace: 24. 9. 2009
Příspěvků: 20

Re: Calc a QR kódy

Nechápu proč přes Google.
Já si zkrátka alfanumerické označení položky převedu v mé tiskárně štítků na QR kód a čtečka to zase přečte jako alfanumerické označení a můžu to z ní vyhrát např. jako CSV soubor nebo ji připojit k počítači v režimu emulace klávesnice.
Když pak použiji vyhrátý CSV soubor jako zdroj dat, tak se s tím dá přeci v CALCU pracovat. Na to právě jsou ale moje síly bohužel krátké.

Offline

#7 3. 6. 2019 20:48:46

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,931

Re: Calc a QR kódy

Ano pokud můžete Calc nakrmit obsahem QR kódu a nikoliv bitmapou tak není problém. Dnes umí tiskárny a kopírky mnoho věcí. Ani neznám všechny - ale například kopírky přijímají emaily, a umí rekognici pomocí OCR. Také to nasměrují k adresátovi (tz. "veřejno-právní původce" - to co dělá elektronický oběh dokumentů a elektronickou poštu 24 hodin 365 dní. Nevím o tom, jak tiskárna komunikuje se čtečkou. Pokud se rekognice nedělá v Calcu ale dostává ji přežvýkanou jako textový soubor (TXT, CSV....) tak to nevadí. Dá se s tím pracovat.
     Potom by to chtělo poslat ukázku výstupu. Calc takové formáty umí často nastavit (a lze je číst) automaticky, ale někdy to zlobí - pak se to musí dotáhnout manuálně. Rozebrat výstup už je asi jen rutina kterou by mohly zvládat vzorce, v nejhorším makra.


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#8 26. 7. 2019 12:08:28

peterson
Člen
Registrace: 24. 9. 2009
Příspěvků: 20

Re: Calc a QR kódy

Dobrý den,
vracím se po delší době k tématu.
Zde je vzorový sešit: https://uloz.to/!xXJplnxRvGZb/nastroje-sklad-ods
List "Vstup dat" obsahuje data načtená z čtečky QR kódů, formát výstupu lze samozřejmě ledasjak pozměnit.

Cílová představa - do listu "Vstup dat" se vyhrají načtená data - jeden záznam se skládá ze 3 řádků - jméno pracovníka, artikl, počet ks - CALC hledá artikl v jednotlivých listech a následně odečte odebraný počet ks daného artiklu v příslušném listu od aktuálního stavu, ideálně ještě zapíše počet odebraných ks daného artiklu na kartu pracovníka (listy pracovnik 1 až pracovnik 5) a přidá aktuální datum.
Po provedení operace se hodnoty v listu "Vstup dat" ručně smažou a nahradí novými při dalším vyhrátím ze čtečky.

Inu není toho málo, ale snad se s tím dá něco vymyslet.
Za podněty předem děkuji.

Offline

#9 26. 7. 2019 12:37:21

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,931

Re: Calc a QR kódy

peterson napsal(a)

Dobrý den,
vracím se po delší době k tématu.
Zde je vzorový sešit: https://uloz.to/!xXJplnxRvGZb/nastroje-sklad-ods
List "Vstup dat" obsahuje data načtená z čtečky QR kódů, formát výstupu lze samozřejmě ledasjak pozměnit.

Cílová představa -


A) do listu "Vstup dat" se vyhrají načtená data - jeden záznam se skládá ze 3 řádků - jméno pracovníka, artikl, počet ks -


B) CALC hledá artikl v jednotlivých listech a následně odečte odebraný počet ks daného artiklu v příslušném listu od aktuálního stavu, ideálně ještě zapíše počet odebraných ks daného artiklu na kartu pracovníka (listy pracovnik 1 až pracovnik 5) a přidá aktuální datum.


C) Po provedení operace se hodnoty v listu "Vstup dat" ručně smažou a nahradí novými při dalším vyhrátím ze čtečky.

Inu není toho málo, ale snad se s tím dá něco vymyslet.
Za podněty předem děkuji.


     To už vypadá jako dobře popsaný záměr. Přes to mi není jasné zda si může jeden pracovník půjčit na příklad 2 krát (nebo i více krát za sebou) a vracet například vše naráz. Je to sice možné, ale z popisu to není vidět. Je možné například symbolicky vše vrátit a vyfasovat vše obratem znovu.
     Je to zralé na makra - pustím se do toho ráno. Věcně by mne zajímalo jak byste si představil spuštění makra. Bylo by to možné udělat například na tlačítko > zapsání nové hodnoty a stisknout enter. Šlo by to také tak, že se zapíše změna a uloží - což spustí makra a možností je více.


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#10 28. 7. 2019 18:51:15

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,931

Re: Calc a QR kódy

Tak první pokus úprav je tady Nástroje sklad V1.


     Je to jenom takové to minimum co jste požadoval. Je tam plno rodělaných funkčností - ale to co jste chtěl tam je. Mohu to dodělat v různých variantách, ale základ by měl umět smazat, nebo editovat zápisy.


     Ale musím dodat, že jste mne zejména dnes zničil. Už včera jsem začal a zjistil, že v listu "Vstup dat" jsou jiná jména pracovníků na listech. Například na listu pracovník 1 byla skutečně mezera mezi pracovníkem a číslem. Ale v Listu "Vstup dat" to bylo jinak. Na to jsem přišel až po dlouhé chvíli. Očima jsem to neviděl. Musel jsem postavit testovací makro.
     Dnes jsem dělal od rána a šlo mi to dobře. Ale při kontrole jsem zjistil, že se mi některé "Artikly" nezapíšou. To už jsem byl opravdu na dně. Takže posílám to co zůstalo.


     Jsou tam připravené scripty které generují například CheckBoxy u jednotlivých položek. Když to budete chtít otestovat opakovaně, smažte některý (nebo všechny) zaškrtávací tlačítka - lze to udělat manuálně : ZOBRAZIT > NÁSTROJOVÉ LIŠTY > OVLÁDACÍ PRVKY FORMULÁŘE. Objeví se správná lišta, kterou musíte zapnout pomocí tlačítka REŽIM NÁVRHU (je to vedle, nebo pod šipkou výběru).
     Když je tato ikona zapnutá vysvítí se ostatní ikony. Nyní stačí klepnou na CheckBox který se objeví v síti úchopových bodů. Takto vysvícené tlačítko už smažete pomocí DELETE.
     Pod tlačítkem je zápis který je pomocným údajem. Musíte ho smazat jinak to makra vyhodnotí jako zápis "proveden" a přeskočí zapsání. Ale také pozor!
     Když byste smazal jen obsahy buněk pod tlačítky vygeneruje se tlačítko přes tlačítko. Může jich tam být i víc. Když to nečekáte smažete jen poslední tlačítko a bude to vypadat že to nefungule.


     Musím vás ještě upozornit že aktalizace listu se spustí opravdu vždy při stiskutí pravého myšítka. To znamená, že se provádí vyhodnocení znovu. Je to řízeno událostí listu. Když smažete událost na kterou se to spouští budete muset makro pouštět jinak. Nastavit například klávesovou zkratku, nebo si udělat tlačítko a podobně mnoho jiných možností.


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#11 29. 7. 2019 12:06:59

peterson
Člen
Registrace: 24. 9. 2009
Příspěvků: 20

Re: Calc a QR kódy

Díky za první "vlaštovku".
Bohužel mi to nechodí, když zmáčknu pravé tlačítko, vyskočí chyba ve skriptu makra. Obecně je spouštění makra pravým tlačítkem nešťastné, nedostanu se tak třeba k některým nabídkám a hrozí přehmátnutí. Lepší by bylo samostatné tlačítko.
Měl jsem na začátku upřesnit, že se jedná o spotřební materiál, takže se nic z položek nebude vracet, jak si to jednou někdo nafasuje, už je to jeho. Vratné položky se řeší systémem osobních známek.
Ještě jak ošetřit případnou chybu? Může se stát, že někdo naskenuje jinou položku, chybný počet atd. Napadá mě, vytvořit QR kód "Error", který by se při přehmatu naskenoval na závěr a předcházející 3 řádky by se ignorovali.

Offline

#12 29. 7. 2019 15:26:56

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,931

Re: Calc a QR kódy

Tak druhý pokus nástroje sklad V2


     Smazal jsem zbytečnosti a testoval reklamovanou vlastnost. Zjistil jsem, že to může dělat Apache OpenOffice - Libre Office tuto chybu přeskočilo bez následků. Důvodem je z 99% skutečnost, že poslední řádek listu "Vstup dat" měl ve sloupci "A" prázdné pole. Testoval jste asi zápisy po jednom a nechal jste v listu moje poznámky které určily že poslední řádek ve sloupci A je prázdný
     Je to tam okomentováno. Jednoduše když dáte Ctrl+End tak poslední řádek na který skočí kurzor musí být shodný s posledním zápisem ve sloupci "A". Až budete testovat na ostro smažte vše mimo hyperlinku který spouští makro. Nastavte tam data která zkopírujete přímo z listů nástrojů a jména kopírujte z karet listů - jinak je problém na střeše.


     Tedy jsou tam celkem nebezpečně popsané položky. Vrtáky a frézy jsou až příliš podobné. Stačí aby se vyskytly dvě stejné položky - jedna mezi vrtáky a duhá mezi frézami - a je to opět průšvih.
     Nevím jak jste stavěl vzor ale je to vzorově špatné i když jsem to napoprvé vyhodnotil dobře. Zvažte rizika chyb zejména stejných výrazů. Každá položka v rámci různých artiků MUSÍ být unikátní.
     Pochopte že vyhledávání podle ARTIKLu hledá ve všech listech "nástrojů" stejný výraz a zapíše tam kde ho najde. Když tento nenajde - nic nezapíše a je vymalováno. List nás z technického hlediska při zápisu nezajímá! Jsou tam sice zpracovávané array pro názvy listu, ale těmi krmíme iterátory abychom nehledali artikl mezi jmény pracovníků a opačně - abychom nenasmažili zápis o vydání pracovníkovi do listu některého artiklu.


     Je jasné že když to upřesňujete (viz poslední Váš příspěvek) tak je špatně i počítání. Ve sloupcích "B" se musí odečítat zatímco se tento údaj přičte do sloupce "C". Také najdete asi další specifikace potřeb. To doděláme příště.
     Nyní musíme potrdit, že základní konstrukce funguje na ostrých datech. Zejména musíte dát pozor aby výstupy z QR kódu byly shodné se sešitem. Nebo bráceně. Sešit musí být vybaven stejnými hodnotami které lezou z té kasy, nebo co to používáte.


     Ještě bych doporučil nainstalovat Libre Office i když už vím že musím testovat na Apache OpenOffice. Přeji úspěch

Editoval neutr (29. 7. 2019 15:33:39)


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#13 30. 7. 2019 06:21:28

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,931

Re: Calc a QR kódy

Ještě jsem si uvědomil, že může nastat problém v případě, že vzor naplní uživatel ostrými daty a proto začíná na „zelené louce" - tedy v prázdném sešitu – žádný list neobsahuje data. Nejspíš takový pokus skončí fiaskem.


     V tomto okamžiku je to jen o testování už předem připraveného vzoru který nějaká data obsahuje byť s chybami. Aby se začalo v sešitě který je vybaven jen makrem je nutné vědět co se dá dělat. Na tyto informace nebyl správný čas a ani nyní tento čas nenadešel, ale někoho už mohlo napadnout otestovat svá vlastní data. Aby se to povedlo musí se uživatel dozvědět to co může makrem řešit. Musím popsat logiku práce makra kterou sám od sebe podle kódu pozná jen málo lidí.


     Makro uvedené v sešitě bylo postaveno jako sklad nástrojárny odkud se půjčují a vrací nástroje. Autor později upřesnil, že se jedná o typický sklad bez návratu vydaných položek. Upravit tuto kostru na typ běžného skladu je velice snadné. Odpadá zhruba 2/3 operací.
     Právě proto je možné makro adaptovat na sklady eShopů, příruční nebo i velké sklady všeho druhu, knihovny, výdejny všeho druhu, půjčovny různých „věcí" a mnoho jiných podobných účelů.


LISTY.
     Listů může být velice mnoho a na rozdíl od jiných postupů nezáleží na tom jak jsou pojmenované. Lze tedy i „za běhu" přidávat listy s novými sortimenty nástrojů, nebo jen „zboží", či klientů. To dává naprostou volnost uživateli, ale za to se musí zaplatit určitá cena.
     Tou cenou je podmínka typu listů která musí být plněna bez výhrad. Zde v poslední verzi „Nástroje sklad_V2" jsou to 3 druhy listů, ale existují 4 viz „Nástroje sklad_V1".


Listy typu A:
    Jsou to listy které obsahují položky typu „vydávaný materiál", nebo „půjčované". Makro pozná tyto listy podle toho, že každý takový list má v buňce A1 slovo ARTIKL. Předpokládáme, že jiné listy toto obsahovat nebudou. Zde je to první údaj hlavičky a tak to také ponecháme. Může to být například list importovaný z nějaké databáze, nebo CSV a podobně (při tom pozor na importní filtry, formáty a podobně).
     U těchto listů existuje podmínka unikátnosti jednotlivých položek. V žádném listu se nesmí objevit stejná položka. Nezáleží na tom kolik je položek a makro umí přeskočit i prázdné buňky ve vyhledávacím sloupci „A". Sloupce „B" a „C" jsou určeny k záznamům číselných hodnot. Ostatní sloupce jsou ignorovány a proto tam může být cokoliv.


Listy typu B:
    Tyto listy obsahují položky typů „klient". Tyto listy jsou specificky načítány podle toho, že v buňce A1 je údaj shodný s názvem listu. Proto například nový list bez tohoto znaku bude identifikován chybně jako list vstupní (typ listu C).
     Je to poměrně logické z pohledu programátora. Sem se ukládají chronologické zápisy pod sebe. Každý řádek na rozdíl od vstupního listu obsahuje více sloupců. Princip – jeden záznam – jeden řádek na rozdíl od „Vstupního listu" kde je pro každý záznam vyhrazen jeden sloupec („A"), ale  3 řádky těsně pod sebou.

     Při zapisování se vyhledá nejprve list, následně se určí poslední řádek. Pro nový řádek je potřebné zadat „poslední řádek + 1". Proto by teoreticky první zápis přeskočil do druhého řádku. Takže první řádek může obsahovat „hlavičku". Nemá to vliv na pozici zápisu, ale právě proto je to vhodné pro identifikace. Hlavičkou klientských listů je název listu (klient).


Listy typu C:
    Jeden list typu „Vstupy". Na rozdíl od typů listů A a B musí být vstup identifikován jako „ostatní". To umožňuje nazvat vstup jakkoliv, ale musí být zaručeno, že nebude možné ho ani náhodou identifikovat jako list A, nebo B. Také proto nemohou existovat dva či více „ostatních" listů.
     Záznamy v tomto listu nemají žádnou hlavičku, nezáleží na jejich jménu, ale vlastní data vstupů musí být zadávána třemi řádky těsně pod sebe do sloupce A. Zadávání není řešeno automatem, ale manuálně. Takže když by byl použit automatický vklad do prázdného listu bude nyní vadit hyperlink kterým se makro aktualizace spouští.
     První položka záznamu je shodná s listem typu B (klient). Druhá položka je shodná s pojmem položky „Artiklu". V případě, že není položka zavedena, nebo rozpoznána makro provede zápis jen do listu klienta, ale varování o tom, že nebyl proveden zápis do „Artiklu" se neprovádí.
     Třetí položkou záznamu je číselná hodnota se kterou se pracuje. V této fázi se pouze inkrementuje položka vydáno – ve sloupcích „C".
     U tohoto listu je celkem důležité, aby případné záznamy byly posledním řádkem listu. Když by existovaly záznamy například na řádku 16 a vklad končil na řádku 15, vyskočí u Apache OpenOffice chyba – což se může stávat v budoucnu i v Libre Office a proto je to nesystémové až chybné.


Listy typu D:
    Ostatní listy. Tyto listy tvoří výjimku. Musí být vyloučeny pomocí názvu. V sešitě „Nástroje sklad_V1" je to list „SecurityControl", který v této verzi „Nástroje sklad_V2" již není.


POZNÁMKA
     To jsou jen základní podmínky úspěšného používání makra. Ve verzi „Nástroje sklad_V1" je vidět náznak mnoha dalších funkcí které nebyly dopracovány. Existují předpoklady pro plně automatizovanou obsluhu a zapojení do informačního systému, nebo možnost flexibilního přizpůsobení všeho možného od počtu položek, jejich vstupní/výstupní uspořádání, operace s vkládanými hodnotami – nemusí to být jen jedno číslo ap.

Editoval neutr (30. 7. 2019 06:41:22)


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#14 12. 8. 2019 07:43:31

peterson
Člen
Registrace: 24. 9. 2009
Příspěvků: 20

Re: Calc a QR kódy

Dobrý den,

  omlouvám se, dostal jsem se k tomu až dnes.
  Děkuji za spoustu odvedené práce. Při krátkém testování se to jeví dobře.

Offline

Zápatí