Tak návod jsem původně testoval na W10 s verzí LO 6.2.2.2 (x86) a nyní na verzi: 6.2.1.2 (x64) a všechna i obyčejná pole lze poklepáním editovat. Tedy i pole která mají zašedlý název - a nejsou tedy vstupní. Změní se jen vlastní hodnota u stejného jména - to dříve nešlo, ale asi to byl bug. Nyní je nutné navolit ještě
nápověda napsal(a)Neměnný obsah
Vloží pole jako statický obsah. To znamená, že takové pole nemůže být aktualizováno.
Takže některá pole potřebujete nastavit "natvrdo" a jiná nikoliv. Například pole autora jsou tahány z údajů zavedených v balíku - osobní, nebo firemní a také je nelze jinak změnit nežli přepisem v nástrojích.
Když potřebujete další uživatelská pole tak musíte otevřít znovu dialog jako v prvním případě a vypsat nové jméno + hodnotu. Následně stačí kliknout na "zelenou fajfku" a proměnná se zavede do seznamu (nemusíte stisknout tlačítko VLOŽIT - to lze udělat až dodatečně když máte zavedeny všechny různá pole). Tlačítko VLOŽIT vkládá pole do sešitu - nikoliv do databáze polí. Nepoužité pole může odstranit křížkem vedle zelené fajfky - jinak řečeno sešitem použíté pole nelze vymazat :-)
Vstupní pole fungovala původně jen pro databáze, ale v nápovědě je toto :
nápověda napsal(a)Vstupní pole
Vloží textové pole, které můžete otevřít a upravit klepnutím myší v dokumentu. Vstupní pole můžete použít pro text, nebo v něm můžete přiřadit novou hodnotu proměnné.
Pro změnu obsahu vstupního pole v dokumentu klepněte na toto pole a potom upravte text v dolním poli zobrazeném v dialogovém okně.
Vstupní pole má místo hodnoty odkaz - což je typicky DDE, nebo databáze ale i jiná hodnota například seznamu. Standardní uživatelské pole může mít také jiný formát nežli Text - lepší je volit Standard ale možností je hodně - všechny číselné ap.
Ještě detail - neuvádíte zda provozujete LibreOffice (LO) nebo Apache OpenOffice (AOO). AOO se chová často maličko jinak ale v případě těchto polí je to shodné (doufám - nenašel jsem odchylky). Musí se označit existující pole a na něj vložit odkaz. Většinou jsou úpravy LO/AOO shodné.
Takže vstupní pole se zavádí na nějaké existující pole a lze ho i přepsat pokud se jedná o "zafixovaný" obsah. Ale testoval jsem editaci obyčejných (nezafixovaných) uživatelských polí a editovat je lze. Přepíší se všechna stejná pole na stejnou hodnotu i když budete editovat třeba 5. kopii v pořadí. Nezapomeňte po přepisu odsouhlasit fajfkou a možná i uložit sešit.
Ta nápověda je trošku matoucí a bude to asi původní vlastnost která už není aktuální. Dnes dokonce nejde navolit nové pole jako vstupní. Projevuje se zřetelně původní určení pro databáze. myslím že ten problém je právě v potvrzení přepisu - "odfajfkování".
Editoval neutr (29. 3. 2019 22:06:06)
Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ