Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 23. 6. 2009 20:50:45

maxov
Člen
Registrace: 7. 5. 2009
Příspěvků: 6

OO 3.1 a kompatibilita s MS Office

Ahoj,
zajímalo by mne, jak je to s kompatibilitou formátování mezi MS Office a OO 3.1. V práci mám MS Office a na noťas bych chtěl OO 3.1. Kdysi jsem OO používal a vím, že byl problém s rozhozením formátů. Hlavně se mi jedná o Word respektive Write. Píšu věci, u kterých záleží na formátu a proto si nemůžu dovolit dělat něco v OO, aniž bych to pak měl ve stejné úpravě na MS Office.

Offline

#2 24. 6. 2009 07:04:36

Ondra.kl
Člen
Registrace: 30. 9. 2008
Příspěvků: 933

Re: OO 3.1 a kompatibilita s MS Office

Doporučuji vyzkoušet wink Jen tak zjistíte jaká je kompatibilita přesně těch prvků které vás zajímají. MSO nejspíš máte a OOo si můžete nainstalovat kdykoli takže bych v tom neviděl problém.

Offline

#3 24. 6. 2009 08:29:14

maxov
Člen
Registrace: 7. 5. 2009
Příspěvků: 6

Re: OO 3.1 a kompatibilita s MS Office

právě je problém, že MSO mám jen v práci, na NTB ne. Používal jsem v bývalé práci OO verze max.2 a vím, že když měl někdo MSO, tak byl problém třeba s excelem, dělal jsem tabulky s dost složitými výpočty a různými odkazy a provázáním a ne všechny pak v excelu fungovaly korektně, navíc jsem si všimnul, že když jsem dal v OO ukládat soubory jako MSO, tak tam je hláška, že můžu ztratit data, což je dost frustrující.

Offline

#4 24. 6. 2009 10:58:33

Ondra.kl
Člen
Registrace: 30. 9. 2008
Příspěvků: 933

Re: OO 3.1 a kompatibilita s MS Office

1. ta hláška jde vypnout v menu: nástroje - volby: načítání/ukládání - obecné: "Varovat při ..."
2. tak v príci nainstalujte OOo ;:) po domluvě s adminem ... nebo použijte portable verzi http://portableapps.com/apps/office/openoffice_portable - na vyzkoušení to bude stačit i v angličtině ne?

Offline

#5 24. 6. 2009 11:38:17

maxov
Člen
Registrace: 7. 5. 2009
Příspěvků: 6

Re: OO 3.1 a kompatibilita s MS Office

ano, to samozřejmě vím, ale na té kartě pro nastavení se ti pod tím okýnkem trvale objeví ta hláška ještě se žlutým varovným trojúhelníčkem. Pak při samotné práci už tě neobtěžuje, nicméně asi není vše kompatibilní jak má být a důvěru to ve mně moc nebudí.
A právě v práci si nemůžu dovolit dělat něco nekompatibilně s MSO, dokumenty ještě dále předávám a taky nějaké dostávám od kolegů. Jedině přemluvit českou státní správu, aby přešli na OO :-))), což zatím nevidím v našich politických sférách reálně, bohužel.
Spíše mne zajímaly osobní zkušenosti uživatelů, jak jsou s tou kompatibilitou spokojeni

Editoval maxov (24. 6. 2009 11:46:12)

Offline

#6 24. 6. 2009 12:18:27

Ondra.kl
Člen
Registrace: 30. 9. 2008
Příspěvků: 933

Re: OO 3.1 a kompatibilita s MS Office

... mno já s tím u svých dokumentů problém nemám wink s okolím ale vyměňuji jen výjimečně.

Offline

#7 24. 6. 2009 12:47:40

pribanf
Člen
Místo Zábřeh
Registrace: 20. 10. 2008
Příspěvků: 11

Re: OO 3.1 a kompatibilita s MS Office

Já sice dokumenty sdílím docela často, a na pár problémů jsem narazil, ale jde o docela speciální věci a hlavně o Calc - excel. U wordu jsem pozoroval jen problémy se zarovnáváním obrázků, občas některé hlavičky a patičky mají jiný vzhled, ale v podstatě nic zásadního. Calc je na tom hůře - např. grafy vypadají někdy úplně jinak.

Offline

#8 1. 7. 2009 15:27:29

maxov
Člen
Registrace: 7. 5. 2009
Příspěvků: 6

Re: OO 3.1 a kompatibilita s MS Office

Ţak dnes jsem vyzkoušel kompatibilitu (Writeru). Byl jsem na inspekci, protokol psal na noťasu s OO 3.1 v DOCu. Vše bylo fajn do doby, kdy jsem chtěl protokol vytisknout. Na flashi jsem jej dal do PC organizace, kde měli nainstalovánu tiskárnu a MSO. Byl jsem velmi nemile překvapen, všechny odstavce byly rozhozené. Myslím, že co se týká kompatibility s MSO, tak OO nepokročil za dva a půl roku ani o píď a to měli na organizaci MSO 2003 (myslím, nebo starší), nechtěl bych vidět výsledek v MSO 2007. Sorry, ale OO šel do 00. A to používám při psaní zobrazení značek, takže nepoužívám k formátování odstavců takové kraviny, jako odsazování mezerníkem atd., jako to dělá tak 80% lidí. To by pak asi byly teprve výsledky :-(
Samotného mne to moc štve, neboť jsem příznivce tohoto softu, ale abych své protokoly před tiskem celé upravoval v MSO, to si nemůžu z časového hlediska dovolit. Nechápu, jak se tady může psát, že je OO kompatibilní s MSO, když to vůbec není pravda. Jo a při svých kontrolách za 2,5 roku ježdění po Olomouckém, Jihomoravském kraji a Vysočině jsem ani u jediné organizace nenarazil na OO. Všichni mají MSO. Sám to nechápu, vždyť nemám jen velké organizace a v dnešní době by asi měli všichni šetřit, ale nejspíše bude právě problém v té kompatibilitě - ta je stále tristní. Jestli ta nebude 100%, nemá OO šanci zabydlet se ne trhu na vyšších místech.

Editoval maxov (1. 7. 2009 15:41:08)

Offline

#9 1. 7. 2009 15:47:29

maxov
Člen
Registrace: 7. 5. 2009
Příspěvků: 6

Re: OO 3.1 a kompatibilita s MS Office

Zajímavé je, že protokol byl původně vytvořen v MSO XP a při otevření v OO 3.1 byl zobrazen korektně, až po jeho upravení v OO a následně znovu zobrazení v MSO byl celý rozhozený. Vyřešil by to nějaký OO Viewer, ze kterého by se dalo tisknout a já ho měl na flashi. Není to šikovné, ale pomohlo by to.

Offline

#10 1. 7. 2009 19:14:47

Ondra.kl
Člen
Registrace: 30. 9. 2008
Příspěvků: 933

Re: OO 3.1 a kompatibilita s MS Office

Pokud chcete dokument jen vytisknout tak neukládejte do DOC ale do PDF ;:)

Offline

#11 2. 7. 2009 07:49:23

Zvedavec
Člen
Registrace: 8. 11. 2004
Příspěvků: 479

Re: OO 3.1 a kompatibilita s MS Office

maxov napsal(a)

A to používám při psaní zobrazení značek, takže nepoužívám k formátování odstavců takové kraviny, jako odsazování mezerníkem atd., jako to dělá tak 80% lidí. To by pak asi byly teprve výsledky :-(

Priznam se, ze moc nerozumim, jak to teda pisete a i kdyz to nemusi byt ve Vas, tato veta ve me budi podezreni, muzete mit na rozhozeni i svuj dil, kdovi, jak to nakonec formatujete - nic ve zlem.


LO většinou poslední verze, na W7 prof. 32b/64b

Offline

#12 18. 1. 2010 15:02:37

jipi1953
Člen
Registrace: 18. 1. 2010
Příspěvků: 1

Re: OO 3.1 a kompatibilita s MS Office

Mám dokument v Oo a protože jedna firma ho chce dát do jakéhosi jejich systému jako .doc tak potřebuji to nějak upravit, aby jim to tam fungovalo. Pokud použiji systém napsat v Oo .doc, na flashku a do systému, tak se to rozhází a cca20% je nečitelných. Poradíte? Zkoušel jsem to dokonce už i do pdf a zpět do doc a ani to nefunguje.

Offline

#13 18. 1. 2010 16:03:31

Ondra.kl
Člen
Registrace: 30. 9. 2008
Příspěvků: 933

Re: OO 3.1 a kompatibilita s MS Office

Potřebujete li 100% kompatibilitu s  jejich systémem, zeptejte se v jaké verzi wordu to máte udělat a použijte ji. Pokud ji nemáte a oni po vás tak ten dokument chtějí tak po nich požadujte jeho poskytnutí.

Cesta do PDF a zpět je jaksi blbost - neboť PDF import importuje do draw - a neříkejte mi že to pak vkládáte jako grafiku do writeru.

Offline

Zápatí