Asseco Helios 1
Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 17. 4. 2009 09:53:25

velvet
Člen
Registrace: 17. 4. 2009
Příspěvků: 66

vyška riadku

kde je možne zmenit vyšku riadku tak, aby sa to prejavilo už pri vytvoreni noveho dokumentu. momentalne tam mam nastavenu hodnotu 0,45 a raz by som to zmenil na inu hodnotu.  vdaka

Offline

#2 18. 4. 2009 15:19:02

hanus
Člen
Místo Olomouc
Registrace: 29. 11. 2006
Příspěvků: 573
Web

Re: vyška riadku

Podle mně toto nelze nastavit přes Volby... ale musí se to udělat v listu, ten pak uložit jako šablonu, která bude výchozí.

1. otevřete si nový ODS dokument a nastavte v něm v celém a na všech listech požadouvanou výšku řádků, popř. další vlastnosti, které chcete (font, velikost atd)
2. dokument uložte jako šablonu OTS, např. MojeSablona.ots do adresáře xxxxx/user/template (kam přesně viz Nástoje->Volby->OpenOffice.org->Cesty-Šablony)
3. jděte do Soubor->Šablony->Uspořádat
4. poklikejte na Moje šablony a musí se vám tam ukázat ta vaše uložená
5. klikněte na ni=označte ji a vpravo klikněte na Příkazy a ze seznamu vyberte Nastavit jako výchozí šablonu
6. tím je to hotovo, v dialogu dejte Zavřít, zavřete sešit a další nově otevřený už bude mít vzhled z vaší šablony

Starou, původní šablonu nastavíte podobně - volbou Obnovit výchozí šablonu ze seznamu Příkazy

Offline

#3 20. 4. 2009 09:32:15

velvet
Člen
Registrace: 17. 4. 2009
Příspěvků: 66

Re: vyška riadku

hanus napsal(a)

Podle mně toto nelze nastavit přes Volby... ale musí se to udělat v listu, ten pak uložit jako šablonu, která bude výchozí.

1. otevřete si nový ODS dokument a nastavte v něm v celém a na všech listech požadouvanou výšku řádků, popř. další vlastnosti, které chcete (font, velikost atd)
2. dokument uložte jako šablonu OTS, např. MojeSablona.ots do adresáře xxxxx/user/template (kam přesně viz Nástoje->Volby->OpenOffice.org->Cesty-Šablony)
3. jděte do Soubor->Šablony->Uspořádat
4. poklikejte na Moje šablony a musí se vám tam ukázat ta vaše uložená
5. klikněte na ni=označte ji a vpravo klikněte na Příkazy a ze seznamu vyberte Nastavit jako výchozí šablonu
6. tím je to hotovo, v dialogu dejte Zavřít, zavřete sešit a další nově otevřený už bude mít vzhled z vaší šablony

Starou, původní šablonu nastavíte podobně - volbou Obnovit výchozí šablonu ze seznamu Příkazy

Dik za pomoc,isiel som krok po kroku ako tu pises ale nefunguje mi to. Problem je pri poslednom bode: vsetko spravim tak ako je tu napisane ,ale ak otvorim novy dokument zmeny sa neprejavia.

Offline

#4 20. 4. 2009 22:37:27

hanus
Člen
Místo Olomouc
Registrace: 29. 11. 2006
Příspěvků: 573
Web

Re: vyška riadku

1) když otevřeš ten soubor s vlastní šablonou, je to řádkování takové, jaké chceš mít?

2) je správně nastavená výchozí šablona? v Moje šablony se musí označit a pak použít Přákazy-Nastavit jako výchozí:
calc_set_template.png
Otevři nový šešit a koukni do Soubor->Vlastnosti; na kartě "Obecné" je dole Šablona; já tam mám "vyska_radku_085", pokud ji nastavím jako výchozí šablonu:
calc_set_template-properties.png

Editoval hanus (20. 4. 2009 22:41:07)

Offline

#5 22. 4. 2009 07:17:23

velvet
Člen
Registrace: 17. 4. 2009
Příspěvků: 66

Re: vyška riadku

hanus napsal(a)

1) když otevřeš ten soubor s vlastní šablonou, je to řádkování takové, jaké chceš mít?

2) je správně nastavená výchozí šablona? v Moje šablony se musí označit a pak použít Přákazy-Nastavit jako výchozí:
http://ooo.e-hanus.cz/pics/calc_set_template.png
Otevři nový šešit a koukni do Soubor->Vlastnosti; na kartě "Obecné" je dole Šablona; já tam mám "vyska_radku_085", pokud ji nastavím jako výchozí šablonu:
http://ooo.e-hanus.cz/pics/calc_set_tem … erties.png

1: ak otvorim subor s vlastnou sablonou ,kt. je ulozeny v adresari C:\Documents and Settings\.....\Application Data\OpenOffice.org\3\user\template - mam riadkovanie spravne.
2: tuto sablonu som nastavil ako vychodziu.
3: ak otvorim novy zosit tak v Subor->Vlastnosti ; na karte  "vseobecné"  pri  "sablone"  je prazdno-nieje nic uvedene.
poslal by som aj obrazok ako to vyrera,len neviem ako do spravy vlozim obrazkovu prilohu.

Offline

#6 22. 4. 2009 07:36:59

hanus
Člen
Místo Olomouc
Registrace: 29. 11. 2006
Příspěvků: 573
Web

Re: vyška riadku

ad 3) je to nutné ověřit u nově otevřeného sešitu PO ZMĚNĚ ŠABLONY; pokud tam i pak nic není, tak něco děláte špatně, nebo něco funguje špatně; zde se už asi víc poradit nedá, snad jen přejděte na nejnovější verzi OOo

Offline

#7 22. 4. 2009 09:19:27

velvet
Člen
Registrace: 17. 4. 2009
Příspěvků: 66

Re: vyška riadku

OOo pouzivam verziu 3.0.1 . neviem ci hned pri prvom kroku nerobim chybu - ked otvoreny a upraveny dokument ukladam ako sablonu do adresara? ak si otvorim novy ODS dokument a urobim v nom pozadovane zmeny tak si ho ulozim do: sablona tabulky ODF/.ots/? ma to tak byt?

Offline

#8 22. 4. 2009 16:09:56

j-pastierik
Člen
Registrace: 15. 11. 2004
Příspěvků: 761

Re: vyška riadku

1. Nastavte si výšku.
2. Uložte dokument ako šablónu.
3. Zatvorte dokument.
4. Otvorte si prázdny dokument a cez menu "Soubor | Šablony | Uspořádat..." otvorte okno "Správa šablon".
5. Cez tlačidlo "Příkazy | Importovat šablonu" vyhľadajte a integrujte práve vytvorenú šablónu do OO.o.
6. Prejdite na práve importovanú šablónu a nastavte ju ako východziu.
7. Zatvorte okno so správou šablón a preventívne reštartujte OO.o.

Editoval j-pastierik (22. 4. 2009 16:10:15)

Offline

#9 22. 4. 2009 18:54:19

hanus
Člen
Místo Olomouc
Registrace: 29. 11. 2006
Příspěvků: 573
Web

Re: vyška riadku

Pokud vámi uloženou šablonu vidíte a můžete vybrat ve Správci šablon (vizte výše), pak je šablona uložena správně a chyba je jinde... (na tom obrázku jsem uložil soubor "vyska_radku_085.ots")

Offline

#10 22. 4. 2009 19:44:50

hanus
Člen
Místo Olomouc
Registrace: 29. 11. 2006
Příspěvků: 573
Web

Re: vyška riadku

Tak jsem nainstaloval do Windows XP OOo 3.0.1, vyzkoušel mnou popsaný postup a vše funguje stejně, jako v Linuxu. Takže už dál nevím, co bych poradil.

Offline

#11 23. 4. 2009 08:17:21

velvet
Člen
Registrace: 17. 4. 2009
Příspěvků: 66

Re: vyška riadku

Niekolkokrat som to nastavoval a stale neuspesne. Zhrniem to teda:
1:otvorim novy dokument-upravim v nom pozadovanu vysku riadku na 0,6-ulozim ju vo formate "sablona tabulky ODF/.ots/" pod nazvom "mojasablona 0,6" do adresara "Documents and Settings\Odbyt\Application Data\OpenOffice.org\3\user\template".

2:idem v tom istom dokumente na subor-sablony-usporiadat. tam sa mi otvori okno Sprava sablon,v lavej casti kliknem na  "Moje sablony" a ukaze sa mi vytvorena "mojasablona 0,6"-kliknem na nu,potom-prikazy-nastavit ako vychodziu-zatvorit, zatvorim cely dokument.

3:vytvorim "Novy dokument.ods" a po otvoreni tam, nieje vyska riadka 0,6 ale 0,45 co je povodna vychodzia hodnota.

Ak otvorim "Novy dokument",kde vyska riadka nieje v poriadku,idem do subor-sablony-usporiadat,tak v Sprave sablon-po kliknuti na-Moje sablony-sa mi ukaze vytvorena "mojasablona 0,6". Ale ak v tom dokumente idem na subor-vlastnosti-tak na karte vseobecne pri sablone nieje nic!
Chcel by som sa spytat ci nieje nieco chybne v okne subor-sablony-usporiadat,ale v pravej strane okna kde sa mi ukaze "Novy objekt-OpenDocument Zosit" ?
Mozno podla toho zistite,ze niekde robim chybu.

Offline

#12 23. 4. 2009 15:37:36

j-pastierik
Člen
Registrace: 15. 11. 2004
Příspěvků: 761

Re: vyška riadku

Ad 2. Zdá sa mi, že toto je nesprávny krok - ten dokument zatvorte a až potom nastavujte východziu šablónu, ešte raz uvádzam mňou overený postup:
1. Nastavte si výšku.
2. Uložte dokument ako šablónu (jedno kde).
3. ZATVORTE DOKUMENT.
4. Otvorte si prázdny dokument a cez menu "Soubor | Šablony | Uspořádat..." otvorte okno "Správa šablon".
5. Cez tlačidlo "Příkazy | Importovat šablonu" vyhľadajte a integrujte práve vytvorenú šablónu do OO.o.
6. Prejdite na práve importovanú šablónu a nastavte ju ako východziu.
7. Zatvorte okno so správou šablón a preventívne reštartujte OO.o.

Až po všetkých týchto krokoch skontrolujte, či je to v poriadku - medzitým totiž OO.o NEMUSÍ zmeniť nastavenia!

Editoval j-pastierik (23. 4. 2009 15:38:54)

Offline

#13 24. 4. 2009 08:10:59

velvet
Člen
Registrace: 17. 4. 2009
Příspěvků: 66

Re: vyška riadku

Dakujem za snahu,ale bohuzial mi to nefunguje. Spytal by som sa co znamena restarovat OO.o?  pretoze ja som restartoval cely PC.

Offline

#14 24. 4. 2009 15:00:31

hanus
Člen
Místo Olomouc
Registrace: 29. 11. 2006
Příspěvků: 573
Web

Re: vyška riadku

Restart = stop and start, tj. ukončit OOo a zase spustit.
K výše uvedenému už nevím, co bych poradil - leda zastavte se (Olomouc), zkusíme to vyřešit :-)

Offline

#15 24. 4. 2009 20:26:28

jan_F
Člen
Registrace: 1. 3. 2008
Příspěvků: 2

Re: vyška riadku

LEn taka poznamocka k restartu OOO. Vcera som instaloval nejak
e nove slovniky a zmena sa mi prejavila az po ukonceni "Rychkeho spustenia OOO" - na liste Win-XP

Offline

#16 25. 4. 2009 12:24:34

hanus
Člen
Místo Olomouc
Registrace: 29. 11. 2006
Příspěvků: 573
Web

Re: vyška riadku

1) změna šablon mi funguje okamžitě, i bez restartu OOo - jak ve Windows tak v Linuxu

2) Win i Lin: OOo 3.0.1, OOO300m15 (Build:9379)

3) přitom mám ve Win spuštěno rychlé spouštění OOo

Editoval hanus (25. 4. 2009 12:36:24)

Offline

Zápatí