Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 26. 6. 2015 15:27:18

petr09
Člen
Registrace: 22. 6. 2015
Příspěvků: 4

KOPÍROVÁNÍ A VKLÁDÁNÍ části nebo celých tabulek - ŘEŠENO - viz. Writer

Dobrý den, chtěl bych Vás požádat o pomoc při vyřešení následujícího problému. V PC mám program OO verzi AOO 4.1.1, kterou jsem nahradil verzi AOO 4.0.1. Objevil se mi problém s kopírováním a vkládáním části nebo celých tabulek v Calcu. Kopírování celých souborů je bez problémů. Když zkopíruji část nebo celou tabulku v Calcu, vloží se sice tabulka, ale formou cizího objektu ( obrázku ) na pozadí prázdných buněk, přičemž velikost vložených buněk vůbec nepasuje do sešitu v Calcu. Dá se s tím pracovat, ale pouze jako s cizím objektem ( obrázkem ) v tabulkovém souboru. V PC mám také program MO 2010 Excel, atd., ale oba programy si nikdy vzájemně nevadily a naopak navzájem dobře spolupracovaly. Nevím, jestli na tento problém můžou mít vliv programy Java a McAfee Security Scan Plus, které jsem si nedávno nainstaloval. Když u Calcu provedu vložení jinak, tak se sice vloží obsah buněk správně, ale pouze text bez dalších úprav buněk, a to ještě v úplně jiném druhu a velikosti písma. Stejný problém mám při kopírování a vkládání části nebo celých tabulek vzájemně mezi programem OO verzí AOO 4.1.1 do MO 2010 Excelu a naopak. PROSÍM O POMOC PŘI VYŘEŠENÍ TOHOTO PROBLÉMU. DĚKUJI.

Editoval petr09 (29. 6. 2015 16:01:58)

Offline

#2 26. 6. 2015 17:06:20

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 3,435

Re: KOPÍROVÁNÍ A VKLÁDÁNÍ části nebo celých tabulek - ŘEŠENO - viz. Writer

To je stejný dotaz jako ve Writeru - označte to jako chybu, nebo to jinak vyspecifikujte pro Calc a jinak pro Writer.
     Do Calcu se vkládá text, vzorce, nebo objekty. Vzorce jsou text ve formátu RTF. Takže když dáte vložit jinak můžete udělat jen základní volbu - prostý text, RTF, obrázek, objekt a td... Můžete ale vložit DDE, rámec, nebo list z jiného dokumentu. Těch způsobů vložení je celkem asi 8. Z toho vloženého už by to mělo jít normálně tak jako před tím. Když se vkládá text tak ten neformátovaný by měl akceptovat nastavení Calcu. Když jiný typ - akceptuje původní zdroj.
     Obecně bych doporučil otestovat nejnovější verzi LibreOffice a otestovat všechny druhy vkládání. Ono totiž nejde o chybu, ale o to co programátoři nastavili jako implicitní volbu. Ale ta původní tam určitě je pod nějakým způsobem vložení. - To platí samozřejmě i pro Writer.


Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

Zápatí