Nevím - nic jsem nenašel. Ve formátu .doc vyskočil dialog pro heslo. Ale po uložení do .odt se to dá normálně editovat. Zkoušel jsem to i uložit a vše je v pohodě. Otázkou je rekurzivní proces.
Tedy provedeme úpravy ve formátu Writeru (.odt) a uložíme zpět do původního .doc což lze snadno. Problém by byl když by to muselo být zase zamčeno. Takže na Váš dotaz :
Otevřít v původním formátu, vzápětí uložit jako .odt, upravit a znovu uložit jako původní formát. Vše se udělá "jedním vrzem". Tohle asi víte.
Mám dojem, že ten proces ukládání do a pak zpětně z ".odt" Vám vadí. Šlo by to řešit jednoduchým makrem. To by se mělo dát i nahrát, ale i ruční postup je rychlý. - Jen o jeden úkon více. Postup
Otevřít formát DOC, uložit do formátu ODT a hned bez dalšího uložit zpět jako DOC místo toho původního. Tento přežvýkaný už zamčený není.
Tedy je pravdou, že to jde jen pokud je to Word 97 (2000/2003), nebo jiný formát podporovaný pro ukládání (teoreticky lze uložit do všeho co se dá otevřít).
Také je pravdou, že pak vzniká v adresáři navíc ten soubor ".odt", který by se měl smazat. Další problém je možné předpokládat s tím "zmizelým" heslem. Zřejmě se to musí poslat vyplněné zpět a tam se tomu bude autor divit - pokud to nebude pokládat za trestný čin :-)
Takže pokud byste potřeboval zautomatizovat, je nutné udělat šablonu, nebo jen makro pro otevírání. Šablona (stejně tak makro) by měla být otevřena (makro spuštěno), z ní by se měl otevřít ten soubor DOC a pak by to mělo uložit do (ODT), znovu uložit jako (DOC) místo původního (přepsat ho) a soubor (ODT) smazat v adresáři.
Jinou cestou by bylo zlomení hesla, což by také šlo, ale je to na hraně zákona takže to spíš nedoporučuji. Nehledě k tomu, že by to trvalo někdy i mnohem déle nežli přepis DOC/ODT/DOC.
PS :
Ten server co jste ho použil je hrozný. Půl hodiny jsem studoval nežli jsem přišel na to, že to jde také zdarma - jako "pomalu". To tlačítko je jakoby nevysvícené, zašedlé. Takže jsem si stále opakoval "přece si ten chlap nedělá srandu"?!
Takže spíš používejte uložto.cz, nebo Leteckapošta.cz a podobně. Tedy člověk se pořád učí, ale teď když jsem viděl pořád jen "zaplať" jsem s tím chtěl seknout a tady to peprně okomentovat. Takže se omlouvám, ale tenhle server asi naštve víc lidí.
Editoval neutr (14. 5. 2015 10:14:54)
Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ