Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 12. 5. 2015 15:54:46

Ulrych
Člen
Místo Brno
Registrace: 29. 7. 2011
Příspěvků: 2

Plnohodnotné použití verzí OpenOffice.org v aplikaci EPO

Finanční správa chce všechna daňová přiznání předkládat elektronicky v aplikaci EPO. Autor programu uvádí, že pro práci s formuláři je nutné použít pouze verzi Microsoft Office Excel 2007 nebo vyšší. Bude verze OpenOffice.org 3.4.1. pracovat tak, že bude možné odeslat soubor s formulářem přiznání včetně všech vložených příloh ve formátu .xlsx.xml? Nebo bude nutná jiná verze?

Offline

#2 12. 5. 2015 16:20:53

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 3,435

Re: Plnohodnotné použití verzí OpenOffice.org v aplikaci EPO

To je dotaz do pranice. Teoreticky by to měl zvládnout Calc LibreOffice nejnovější verze. Já se touto problematikou intenzivně zabýval ještě asi před 1/2 rokem. Tedy spíš obecně používáním AOO, LO ve státní správě. Nyní ovšem pracuji na rozšířeních které jsem sice v dubnu zveřejnil, ale zatím jen v první verzi a budou nejméně 4. Takže nyní mimo fóra a tohodle záměru nic nedělám.


     Problém se jmenuje XML filtr pro tuto aplikaci. Státní správa má požadavky aby to nějak standardně fungovalo. Z toho důvodu má také každý možnost svou variantu otestovat pomocí portálu státní správy. Ovšem pak se musí svést boj s uplacenými úředníky. Zažil jsem reakci ziskuchtivého hovada kterému vadila věta, že se to (něco nechci psát co - zasvěcení vědí) nemusí platit.
     Proto by to chtělo aby redakce zaplatila programátora a šla do boje. Ale tahle skutečnost doslova vybudí vlnu zuřivosti kreténů jako byl ten jemuž nemohu přijít na jméno. Mají jistě tiché požehnání (možná i rozkaz) vyřadit všechny jiné možnosti mimo MS. Byl by to žádoucí průlom.


Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#3 19. 5. 2015 15:40:54

Ulrych
Člen
Místo Brno
Registrace: 29. 7. 2011
Příspěvků: 2

Re: Plnohodnotné použití verzí OpenOffice.org v aplikaci EPO

Trochu mi trvalo, než jsem se dostal k PC. Musel jsem také „rozdýchat" to, co jsem se dočetl v mailu. Jak vidno, tak nejsem sám, kdo se s předmětným problémem potýká. Bude tedy nějaký smysluplný vývoj událostí, který
by alespoň trochu „odfoukl" moji momentální nepříčetnost?

Ivo

Offline

Zápatí