Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 24. 3. 2015 15:27:19

MilanB.
Člen
Registrace: 31. 5. 2009
Příspěvků: 10

Volba "Zvýrazňování hodnot" se neukládá a sama vypíná

Dobrý den všem

S novým počítačem (a systémem WIN8.1) jsem si nainstaloval A.OO 4.1.1 (předtím jsem na WIN7 používal verzi 3.4.1).
Bohužel u této nové verze není zpětně jednotné názvosloví a klávesové zkratky (např. v CALCU do nabídky Formát se místo ALT+F vstupuje ALT+O). S tím se začal smiřovat (nechtěl jsem stále čelit výzvám k aktualizaci, jako tomu bylo na mém minulém PC). Objevil se však další problém. Aktivní "Zobrazování hodnot" se nejen neuloží s upraveným souborem, ale samo se vypne i během práce (stačí např. vstoupit do náhledu, spustit tisk apod.).
Je na to v nové verzi nějaký speciální trik? Je takovýchto problémů více?

Děkuji.

Offline

#2 24. 3. 2015 17:24:28

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,678

Re: Volba "Zvýrazňování hodnot" se neukládá a sama vypíná

Nepíšete zda jste se pokusil přepsat klávesové zkratky. Problém klávesových zkratek může být způsoben obsazením příslušné zkratky operačním systémem. (Potom by ale zřejmě zkratka pro formát nefungovala vůbec. Je možné, že se to umí samo přenastavit - to ale nevím - jen spekuluji.)
     Takže se pokuste přestavět klávesové zkratky pro příslušnou aplikaci, nebo celé AOO takto :
- Nástroje > Přizpůsobit > karta Klávesnice. Tam si nalistujte zkratky ne které jste si zvykl. Podívejte se, jestli jdou přestavět. Pokud ne, zabral je OS.
     Problém s těmi hodnotami se tu objevuje zřejmě poprvé v souvislosti s AOO. Já jsem sice na W8.1 instaloval vícekrát, ale vždy jen LO. Tak ani nevím kde to otestovat.



     AOO není tak vstřícné jako LO, přes to se to dá nahlásit. To ale někdo musí otestovat a potvrdit. Je možné, že to s vlastnostmi AOO nesouvisí, proto by to možná chtělo verzi 4.1.1. odinstalovat a natáhnout verzi původní 3.4.1. Detekovat, zda to také nedělá na těch nepříjemnejch osmičkách. Pak teprve testovat nejnovější verzi.
     Možná byste mohl vyzkoušet instalaci LO a tam si ověřit funkčnost jak klávesových zkratek, tak těch zvýrazněných hodnot (to je otázka formátu buňky).


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#3 24. 3. 2015 20:42:21

MilanB.
Člen
Registrace: 31. 5. 2009
Příspěvků: 10

Re: Volba "Zvýrazňování hodnot" se neukládá a sama vypíná

Dobrý večer

Zkratka i zatržení volby funguje bez problému, jen to musím často opakovat (jsem líný a tak obarvení zamknutých (a naopak) buněk používám jako pomůcku, abych nazapoměl nějakou  buňku vyplnit novými údaji).
Myšlenka instalace verze 3.4.1 byla první co mne napadla. Jenže mé zatímní zkušenosti s funkčností SW, který jsem na WIN7 bezproblémů používal (t.j. bez nějakého speciálního nastavování např. kompatibility) mně vedou k obavě ze zbytečné práce. Navíc zjišťuji, že čím dál více lidí přechází na LO (lze tedy předpokládat lepší podpora v našich krajích). Ještě uvidím.

Děkuji Vám za váš čas.

Offline

#4 24. 3. 2015 20:43:39

MilanB.
Člen
Registrace: 31. 5. 2009
Příspěvků: 10

Re: Volba "Zvýrazňování hodnot" se neukládá a sama vypíná

Upsss ... omlouvám se za malé V

Offline

#5 27. 3. 2015 16:00:10

nevenka
Člen
Registrace: 27. 3. 2015
Příspěvků: 1

Re: Volba "Zvýrazňování hodnot" se neukládá a sama vypíná

Dobrý den, začal mi blbnout openoffice. Příjemce mé přílohy to najednou nemohl otevřít ve wordu, i když to předtím šlo bez problémů. Dokonce to přišlo už s ikonkou wordu. Tentokrát mu to přišlo jen jako spona žádá to uložení. Je to starší člověk. Avšak , stáhla jsem si po odinstalování Openoffice znovu a teď nemohu otevřít ani já žádné dokumenty v mém počítači. Píše to: "Operace vyžaduje zvýšená oprávnění." Co s tím! Děkuji za rychlou odpověď. Tichá

Offline

#6 27. 3. 2015 16:32:47

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,678

Re: Volba "Zvýrazňování hodnot" se neukládá a sama vypíná

Pro navenka:
Problém bude asi v tom, že po přeinstalování není OpenOffice povolen v OS. Proto neumí přiřadit ikonu. Napište jaké OpenOffice používáte. Je to Apache OpenOffice, nebo LibreOffice a jaká verze. Také by asi chtělo napsat jaký operační systém používáte a zda nejste na síti intranetu, nebo zda jste administrátor. To by pak znamenalo, že to musí nainstalovat (povolit) správce sítě, respektive admin.


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

Zápatí