Toto existuje. Je možné vložit jako DDE/OLE. Dokonce to jde udělat několika způsoby. Problém je asi v tom, když budete chtít udělat ve Writeru graf. Už jsem nic takového dlouho nedělal, ale zřejmě se bude muset vložit graf z Calcu již jako hotový.
Doporučuji vložit například plovoucí rámec na zobrazení pasáží z Calcu, ale pro vlastní graf je potřeba spíš překopírovat celý graf, nebo jen tabulku (vložit jinak - Calc8) a z té potom vyplnit graf, což je pracnější.
Jde tedy spíš o to, jestli se má propojení udržovat pro aktualizaci. Něco jde řešit pomocí sekcí, otestujte vložit rámec, nebo soubor.
Když tam vložíte například plovoucí rámec s OLE objektem můžete z něj kopírovat jako DDE. Potom OLE odstranit a DDE rozpojit - tabulky z Calcu tam zůstanou.
Pokud si tedy uděláte šablonu s propojením (nemusí to být vysloveně šablona - jen vzorový sešit ODT, můžete z něj vždy vytvořit kopírováním a rozpojením dokument podobně jako uvádíte v MSO. Například do sekcí můžete propojit jen určitý graf a vkládat sekci. Jde tedy asi o systém práce.
Na grafech se v poslední době pracovalo, ale pokud vím, tak jen na grafech pro Calc. Grafy ve Writer vypadají jinak - nemají nic mimo základní možnosti a virtuální tabulku která se asi nedá propojit - ale nevím netestoval jsem do hloubky.
Proto opravdu spíš vytvořte sekci ve které bude jen graf a se sekcí pracujte jako z grafem. Obvykle se také graf kopíruje jako obrázek - což je také řešení.
Editoval neutr (15. 3. 2015 16:56:17)
Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ