Makro se dá napsat a bude relativně rychlé. Jde o to, zda zvládnete testy naskenovat a pomocí OCR převést na takový formát, který by se vyznačoval určitou pravidelností.
Já používám Finereadr a mohu to pustit ven jako tabulky Excelu, nebo jako text Wordu, CSV, obyčejný text a ještě asi RTF + něco.
Je to sice starší verze (7), ale je dobrá. Jenom je potřeba aby předloha byla kvalitní. Šaptný tisk znamená hodně oprav. Tedy umí číst i hotové obrázky několika druhů a ještě i PDF.
Něco podobného jsem už dělal, ale musel jsem obrázky upravovat. Otázka oprav textu je otézkou kvality čtení a rozpoznání.
Takže jestli tohle umíte, udělejte kopyto tak aby tam bylo čeho se chytit. Například aby otázka byla v jednom okénku a varianty odpovědi v dalších ap. Pochopitelně budete asi muset nahradit to jak je zde zaškrtnuta správná odpověď (Je potřeba například záměna checkBoxu - pokud je to takto zobrazeno za číslo, nebo znak.
Dobré OCR se umí učit a umí pracovat se šablonou. Když tam nastaváze náhradu vyleze z toho něco, co by se dalo identifikovat.
Nejlépe aby se to dalo načíst jako Excel, nebo CSV a máte vyhráno.
Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ