Pro zvedavec:
Já jsem se k tomu nechtěl vracet, ale vždy jde jen a jen o styly rámců (pomocných objektů) ve kterých se obrázky (nebo jiné objekty) zobrazují. Pan Polák také hovoří jen o stylu rámců a ne o stylu obrázků.
Ano OOo má také výrazy, které se týkají "stylu obrázku" ale ten bych našel jen v Draw (například styl čáry, posunutí na popředí, nebo k okraji - zarovnání, písmo ap).
Já jsem Vás nechtěl opravovat, jen jsem měl dojem, že máte na mysli spíš OLE objekt, kterým se dá Draw z Writeru přímo otevřít a obrázek upravit. Ale i tak jde jen o styl úprav, protože Draw je vektorový a tam se toho moc stylizovat nedá. Writer skutečně něco málo s bitmapovými obrázky umí. Jo externí bitmapové editory - to už by asi bylo o něčem jiném.
Otázka byla naprosto slušná a snad i jasná. Odpověď od neutra byla totálně mimo.
Ano slušná byla, ale jasná moc ne viz:-
Aktualizovat styl u stylu Obrazek
. Nebyl jsem pohodlný a prošel styly - podívejte se do nápovědy. Hledal jsem styl stylů, nebo styl obrázku. Pochopitelně jsem nic takového nenašel. Existují kategorie stylů :
-----------------------
Název Popis
Znakové styly
Pomocí znakových stylů můžete formátovat jednotlivé znaky nebo celá slova a fráze. Pokud chcete, můžete použít více znakových stylů.
Styly odstavce
Pomocí stylů odstavce můžete formátovat odstavce, mimo jiné druh a velikost písma. Také můžete určit styl, který se použije pro následující odstavec.
Styly rámce
Pomocí stylů rámce můžete formátovat textové a grafické rámce.
Styly stránky
Pomocí stylů stránky můžete organizovat strukturu dokumentu a přidávat čísla stránek. Také můžete určit styl, který se použije pro první stránku po zalomení.
Styly číslování
Pomocí stylů číslování můžete formátovat číslované a odrážkové seznamy.
Dále se styly rozlišují na skupiny :
-----------------------------------------
Název Význam
Automaticky
Zobrazuje styly, které odpovídají aktuálnímu kontextu.
Všechny styly
Zobrazuje všechny styly aktivní kategorie.
Použité styly
Zobrazuje styly (z vybrané kategorie), které jsou použity v aktuálním dokumentu.
Vlastní styly
Zobrazuje uživatelem definované styly ve zvolené kategorii stylů.
Znakové styly
Zobrazuje styly pro formátování textu.
Styly kapitol
Zobrazuje styly pro formátování nadpisů.
Styly seznamu
Zobrazuje styly pro formátování číslovaných a odrážkových seznamů.
Styly rejstříku
Zobrazuje styly pro formátování rejstříků.
Zvláštní styly
Zobrazuje styly pro formátování záhlaví, zápatí, poznámek pod čarou, vysvětlivek, tabulek a popisků.
HTML styly
Zobrazuje styly pro HTML dokumenty.
Podmíněné styly
Zobrazuje uživatelem definované podmíněné styly.
Hierarchicky
Zobrazuje styly ve vybrané kategorii v hierarchickém seznamu. Pro zobrazení stylů v nižší úrovni
----------------------------------
Opravdu žádný styl obrázku ani styl stylů. Když se nad tím zamyslíte, tak pokud nepřidáte specifikaci podle logiky - tím se odvolávám na nápovědu, tak je to bohapustý blábol. Ve Writeru se píše a vlastní stylizace se nemůže týkat vkládaných objektů - jen stylu prostředku, kterým se to realizuje. Já se domnívám, že problém s pojmy v OOo máte Vy.
Věděl jsem, že se Vás to může dotknout, tak jsem se dopředu omluvil. Nyní se ale omlouvat nebudu. Tedy jsem ochoten se omluvit kdykoliv - ale dokažte, že je někde ve Writeru popsán "styl obrázku" bez toho, aby se styl vztahoval k něčemu jinému (například k rámci).
Dokonce i Lišta Obrázek :
-------------------------------
Lišta Obrázek obsahuje funkce pro formátování a umístění vybraných bitmapových obrázků. (styl žádný)
Lišta Grafický filtr
--------------------------------
Tato ikona na liště Obrázek otevře lištu Grafický filtr, kde je možné na vybraný obrázek použít různé filtry. (styl žádný)
Filtr
---------------------------------
Grafický režim
Zobrazí seznam atributů vybraného grafického objektu. Vložené nebo připojené grafické objekty se nezmění, mění se jen zobrazení objektu. (styl žádný)
O stylu obrázku se nehovoří ani tehdy, když se použije na pozadí a určí se mu průhlednost, nebo se nastaví v grafickém režimu barva - (to je dáno jen pro bitmapové obrázky).
Už i nepřímé spojení těch dvou slov je nesmysl. Každý udělá chybu, ale je hanba to neumět přiznat. Já dovedu být invektivní, ale na Váš negativismus široko daleko nikdo nemá a já také ne. Z mého pohledu je zbytečné Vás přesvědčovat a o takovou diskusi nestojím já a asi ani nikdo jiný.
Editoval neutr (3. 2. 2014 00:15:26)
Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ