Udělejte to znova podle obrázku. Vyberte celé sloupce (i když by stačilo jen sloupce s neprázdnými buňkami). Když něco vložíte, nebo i smažete - rozhodí se to - ale důvod proč se to stalo Vám nevím - to byste měl vědět Vy.
Já už jsem to popisoval slovy hodněkrát a stejně se vždycky někdo ptá jestli by nešlo filtrovat "závisle". Tak raději obrázek - promiňte.
PS : Ještě něco.
Vybírat můžete "napřeskáčku" jak je libo. problém je v tom, že zrušit volbu musíte zase přesně ve zpětném pořadí (což je logické). Logické ale není, že to často zapomenete, a do těch jiných výběrů se nedostanete - jsou pořád navolené a tak se nám to jakoby rozhodí. Klikáte na sloupce a nic - nejvýš se ztratí i poslední řádek výběru.
Řešením je jednoduše zrušit z nabídky "Data" autofiltr a pak ho snadno opět zadat - kvůli tomu dochází k chybám a lidé si myslí, že se něco pokazilo, nebo je to chyba programu. Většinou pak už s autofiltrem nechtějí mít nic společného :-)
Zatím jsem nepřišel na řešení jak obarvit poslední sloupec výběru aby se to dalo vypínat podle pořadí(ale možná si čas udělám až mně to namíchne), aby se to nemuselo "pamatovat", ale snad to někdy někoho napadne. Ani v Helpech nic takového není, že by se dalo filtrovat závisle, a že to má tuhle blbou vlastnost. Chodí to tak ve všech tabulkových procesorech co jsem kdy používal.
Editoval neutr (16. 12. 2013 16:05:00)
Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ