Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#26 4. 3. 2015 16:59:16

Marrtt
Člen
Registrace: 25. 2. 2015
Příspěvků: 115

Re: Datum na text - VYŘEŠENO

a kam to mám poslat, jestli se mi to povede??

Offline

#27 4. 3. 2015 17:19:45

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,678

Re: Datum na text - VYŘEŠENO

Stačí to dát na uložto.cz, nebo klikněte na můj email a já Vám odpovím aby to šlo odeslat.


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#28 4. 3. 2015 17:35:20

Marrtt
Člen
Registrace: 25. 2. 2015
Příspěvků: 115

Re: Datum na text - VYŘEŠENO

uložil jsem to na box - zprávu máte v mailu - doufám

Offline

#29 4. 3. 2015 17:59:57

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,678

Re: Datum na text - VYŘEŠENO

Nemám ještě nic.


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#30 4. 3. 2015 18:43:52

Marrtt
Člen
Registrace: 25. 2. 2015
Příspěvků: 115

Offline

#31 4. 3. 2015 20:43:51

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,678

Re: Datum na text - VYŘEŠENO

Jo mrknu na to - ale až zítra.


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#32 5. 3. 2015 07:45:11

Marrtt
Člen
Registrace: 25. 2. 2015
Příspěvků: 115

Re: Datum na text - VYŘEŠENO

Dobrý den
ještě mne zajímá, jestli a jak je možné předat dialogu hodnoty do pole ListBox dynamicky (načíst je z nějakých hodnot z makra nebo z calcu). Tedy jak určit, která hodnota má být v jaké položce rozbalovacího seznamu a s tím samozřejmě souvisí kompatibilita formátů dat a deklarací. Další problém mám s deklarací proměnné, do které chci z pole dialogu typu ListBox přenést řetězec textu. Makro Odmítá přijmout jakoukoliv kombinaci formátování proměnné a deklarace typu hodnoty, kterou do ní má vložit

dim currpay as string        rem měna platby (proměnná, není potřeba deklarovat jako buňku)
...
currpay = dlg_hodnoty.model.dcurrpay_val.text  pokud je v dialogu pole typu TextField, příkaz projde, pokud je tam ListBox, hlásí chybu Metoda nenalezena

Offline

#33 5. 3. 2015 09:42:13

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,678

Re: Datum na text - VYŘEŠENO

Zrovna se na to jdu podívat. Mám tady jakýsi mustr který jsem si udělal protože v nápovědě k dialogům jsou chyby. Takže tady najdete i to jak doplnit seznam a podobně. Tedy není tam vše. Je to jen pro mne takže tam nejsou popisy. Základ jak načíst z textového pole tam je.
     Včera jsem na to jenom maličko juknul a viděl jsem chyby v nastavení tlačítek. Nejdřív se zavolá dialog bez ničeho. Tlačítko Opravit musí být nastaveno jak to máte, ale nevím jestli to chcete jako opravu pro existující zápis. (To by se přepisovaly jen vadné hodnoty a správné by se přeskakovaly). V každém případě to chápu jako opakovanou volbu. Ta by neměla dialog vykopnout. Takže tlačítka jsou nastavena správně.
     To co jste asi nepochopil je skutečnost, že stisknutím tlačítka Odeslat by se mělo aktivovat makro které máte dnes jako main. Dialog se provede a zavře.
     Jenže já tam vidím to, že není možnost při otevřeném dialogu vklad opakovat (to jde jenom pro opravu). Takže si myslím, že by tam mělo být třetí tlačítko (jako OK, nebo Zrušit - jen na zavření). Tlačítko ODESLAT by mělo dialog vracet - například rekurzivním voláním ap.



      Když se mrknete do toho vzoru tak tam uvidíte jak se hodnoty dostanou do MsgBoxu. Místo MsgBoxu tam dáte buňku přímo, nebo proměnnou - nepřímé vložení.
      Já mrknu teď na ten Váš soubor a navrhnu opravu a zápis pomocí SELECT .. CASE. I když si nejsem jist, jestli to tak budete chtít.
      S formáty si příliš starosti nedělejte. Tohle se řeší většinou až v sešitě. Nastavení buněk se kontroluje makrem na formát. Také to někde mám ale musím hledat.
Vzor - upravená nápověda

Editoval neutr (5. 3. 2015 09:45:59)


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#34 5. 3. 2015 10:21:17

Marrtt
Člen
Registrace: 25. 2. 2015
Příspěvků: 115

Re: Datum na text - VYŘEŠENO

všechno je to ještě syrové - neřešil jsem ještě, co se má stát v případě "opravit" (vrácení do dialogu nebo ukončení, nějaké jiné makro..., třeba to nebude "opravit", ale něco jiného) to je teď vedlejší kosmetika. Hlavně potřebuju kostru, tzn, aby to správně zapisovalo, kam má. "odeslat" by zatím jen mělo doplnit zápis do buněk (rozhraní) a ukončit zadávání parametrů obchodu. Dál budu pracovat na případném algoritmu ověření vstupních parametrů a přenesení do pohledové tabulky obchodů.
Díky

Offline

#35 5. 3. 2015 14:04:34

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,678

Re: Datum na text - VYŘEŠENO

Tak jsem trošku laboroval s dialogem. Udělal jsem jeho kopii a k němu výpis do sešitu. Když se na to podíváte tak Vám to bude jasné. Změnil jste názvy ovládacích prvků tak jako by šlo o Vaše lokální označení. Je to ale dané databází a proto se to nedalo přečíst.
     Podívejte se na to. nedělal jsem přímo ve Vašem souboru. V tom se Vy orientuje ale já jen obtížně. Dialog je ale Váš původní. Vypisuje primitivně do sešitu co tam zadáte. Mám problém jen s měnou, respektive v přečtení formátu Currency. To také musí jít něja přečíst. Máte tam i ukázku výpisu vlastností prvků.
Fondy vzor


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#36 5. 3. 2015 14:12:14

Marrtt
Člen
Registrace: 25. 2. 2015
Příspěvků: 115

Re: Datum na text - VYŘEŠENO

Děkuji, podívám se na to. V návodech se píše, že není problém ovládací prvky přejmenovat. Přejmenoval jsem všechny a problém jej jen s některými. Měl by to být primitivní program, ale vzhledem ke stupni mých znalostí je to pro mne ořech. Celý proces je na začátku a ještě mne na tom čeká hodně práce, mám celkem jasnou představu, co by to všechno mělo umět, aby to bylo uživatelsky přívětivé.
Martin

Offline

#37 5. 3. 2015 14:29:30

Marrtt
Člen
Registrace: 25. 2. 2015
Příspěvků: 115

Re: Datum na text - VYŘEŠENO

"Majetkový účet - jako text - nemá to být číslo?" - účty musí být řetězce - obsahují lomítka, pomlčky, další znaky (např. 1256/1254879_EUR - rozlišení měny účtu je pouze koncovkou, protože účty mají pod jedním číslem více valutových složek), navíc se s nimi nikdy neprovádí žádná aritmetika, max. porovnání hodnoty, vyhledávání, používají se v tabulce jako parametry pro funkce VLOOKUP,,Dxxx apod.

nerozumím poznámce "Datum výpisu - tohle má nastavení - nesmí tu být 1.3.2015" já to tam nepsal, skočí to tam automaticky jako aktuální datum

Offline

#38 5. 3. 2015 14:40:07

Marrtt
Člen
Registrace: 25. 2. 2015
Příspěvků: 115

Re: Datum na text - VYŘEŠENO

Pole "měna platby bude TextField - zapisuje se tam pouze EUR nebo CZK nebo USD, tedy řetězce. Currency je měnový formát na 4 des. místa, to by mělo patřit k polím finančních částek, ale možná bude stačit NumericField. V kursech měn se počítá až na 5 desetinných míst.

Offline

#39 6. 3. 2015 09:43:58

Marrtt
Člen
Registrace: 25. 2. 2015
Příspěvků: 115

Re: Datum na text - VYŘEŠENO

Dobrý den, díky Seznamu vlastností jsem rozklíčoval způsob, jak načítat hodnotu z ListBoxu (nic jiného mi nefunguje):

ListBox1 = oDialog1_upraveny.GetControl("ListBox1")
MsgBox listbox1.Dbg_Properties
msgbox "počet položek v seznamu "+listbox1.itemcount
msgbox "pozice vybrané "+listbox1.selecteditempos
Cell = Sheet. getCellByPosition ( 0 , 4 )
msgbox "vybraná "+listbox1.selecteditem
Cell.string = ListBox1.selecteditem

Offline

#40 6. 3. 2015 10:09:51

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,678

Re: Datum na text - VYŘEŠENO

Jak nefunguje? Ten výpis jste spouštěl z vyplněného dialogu?
     V tom sešitě 'Vzoru' je dialog který má přepsané parametry, ale vy ho máte zřejmě ještě v makrech pro celý kancelářský balík. Proto se Vám spouští ten Váš neupravený dialog a chodí jen ten výpis properties.
     Je to moje chyba mělo mne to napadnout. Dialog a jeho volání se musí přepsat, aby k tomuto nedocházelo. V tom mém sešitě ho můžete přejmenovat, ale musíte upravit volání v makru. Jde to snadno pokud zadáte najít a nahradit.
     Tedy je možný ještě jiný postup. Ten Váš originál dialog, co máte v 'Moje makra Standard' - tedy pro celé LibreOffice (Apache OpenOffice) přejmenujte. Dejte tam písmenko navíc. Pak to můžete snadno smazat.


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#41 6. 3. 2015 11:52:18

Marrtt
Člen
Registrace: 25. 2. 2015
Příspěvků: 115

Re: Datum na text - VYŘEŠENO

Myslel jsem, že nefunguje jiný způsob, jak načítat z ListBoxu - všechno ostatní chodí. Upravil jsem to takhle:
https://app.box.com/files/0/f/3212728559/Fondy
Martin

Offline

#42 6. 3. 2015 12:11:32

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,678

Re: Datum na text - VYŘEŠENO

Tak ten odkaz neumím otevřít


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#43 6. 3. 2015 12:58:54

Marrtt
Člen
Registrace: 25. 2. 2015
Příspěvků: 115

Re: Datum na text - VYŘEŠENO

Offline

#44 6. 3. 2015 14:35:20

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,678

Re: Datum na text - VYŘEŠENO

To už vypadá dobře. Nyní byste měl popřemýšlet co dál. Psal jste, že představu máte.
- Nejdříve byste asi měl ten upravený dialog napasovat na skutečný soubor, aby vypisoval kam má.
- Potom popřemýšlet, zda poslední 3, nebo 4 kolonky nebude lepší nechat naimportovat jako výpočet. Postup je podobný jako při výpisu a ten můj obecný první vzor takový příklad obsahuje.
- Měla by existovat kontrola. Tedy například jestli ta konta obsahují dostatek kapitálu, nebo věcně všechny položky zadání (zda mají nějaký zápis datumů a podobně - hlavně že nejsou prázdné).
- Úspěšná kontola by měla vyhodit hlášení, že je vše OK a že se to může zapsat.
- Vlastní zápis by měl skončit dotazem zda uživatel nechce provést další zápis. To znamená na konci MsgBox se dvěma tlačítky ANO/NE. Když ano tak pomocí GoTo skočit na začátek, když ne tak exit sub.



     Myslím, že nyní máte vše potřebné. Pokud budete chtít něco dalšího otevřete prosím nové vlákno. Tohle už není aktuální časem ani obsahem.
     Osobně jsem rád, že se někdo pokouší dělat něco praktického se standardními příznaky dobrého programu. Je potřeba plno šablon na různé věci. Přeju úspěch a radost z práce.

Editoval neutr (6. 3. 2015 14:37:48)


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#45 6. 3. 2015 15:27:47

Marrtt
Člen
Registrace: 25. 2. 2015
Příspěvků: 115

Re: Datum na text - VYŘEŠENO

JEště jednou děkuji za pomoc a  snad i trochu za pochvalu. Před lety se ze mne pokoušeli na škole udělat programátora, snad jsem ještě nezapoměl obecné zásady a posloupnosti (bez ohledu na konkrétní jazyk)
Přeji hezký víkend a ještě jednou díky

Martin

Offline

Zápatí