Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 17. 2. 2011 14:04:35

Joyef
Člen
Registrace: 17. 2. 2011
Příspěvků: 5

problem s odkazom

zdravim,

potreboval by som pomoct, snazime sa prejst vo firme na open office a zasekol som sa na jednom probleme, mame intranet na ktorej sa nachadzaju sablony tlaciv a problem nastal tu, ked to chcem otvorit na pocitaci kde je naistalovany open office tak mam problem, neotvori to ..... ale klasicky office ide normalne (mam to spravene cez script a asi ho nemam dobre napisany pre open office ci by mi niekto nevedel poradit spravny script na otvaranie sablony, ale aby tu sablonu otvorilo ako novy dokument)

ked zas spravim link normalne cez hmtl kod tak mi to neotvori ako novy dokument ale ako ten zdrojovy a to nechcem, nechcem aby mi ludia nechtiac prepisali zdrojovu sablonu tlaciva....

co by bolo najlepsie stretol sa s tym niekto?

Offline

#2 17. 2. 2011 15:08:30

Lord killer
Člen
Registrace: 9. 12. 2007
Příspěvků: 43

Re: problem s odkazom

Joyef napsal(a)

zdravim,

potreboval by som pomoct, snazime sa prejst vo firme na open office a zasekol som sa na jednom probleme, mame intranet na ktorej sa nachadzaju sablony tlaciv a problem nastal tu, ked to chcem otvorit na pocitaci kde je naistalovany open office tak mam problem, neotvori to ..... ale klasicky office ide normalne (mam to spravene cez script a asi ho nemam dobre napisany pre open office ci by mi niekto nevedel poradit spravny script na otvaranie sablony, ale aby tu sablonu otvorilo ako novy dokument)

ked zas spravim link normalne cez hmtl kod tak mi to neotvori ako novy dokument ale ako ten zdrojovy a to nechcem, nechcem aby mi ludia nechtiac prepisali zdrojovu sablonu tlaciva....

co by bolo najlepsie stretol sa s tym niekto?

OK, tak já začnu. Tohle asi to nebudete chtít slyšet, ale zeptejte se sám sebe: "Dokázal bych s patřičnými znalostmi odpovědět na tuto otázku?". Ani nevím, odkud mám začít a co všechno Vašemu dotazu vytknout. Netvrdím, že si z nás děláte srandu, ale ... ???

Vždyť jste neuvedl ani systém, ani formát dokumentu, ani způsob přístupu (ftp, smb, nfs ...), ani příklad Vašeho skriptu který po nás chcete vylepšit, ani ... jak tedy pro Vás máme připravit skript?


Pokud máte problém s právy, vyřešte to úpravou přístupových práv.

Offline

#3 18. 2. 2011 07:34:06

Joyef
Člen
Registrace: 17. 2. 2011
Příspěvků: 5

Re: problem s odkazom

no script pouzivam takyto
<!--

function OtvorDokument(co) {
var objWord,ss;
if ((ss = co.substring(co.length-3,co.lenght)) == "dot")
  {
  objWord = new ActiveXObject("Word.Application");
  objWord.Visible = 1;
  objWord.Documents.Add("\\\\domena.sk\\Dokumenty\\sablony\\SVS\\"+co);
  }
if (ss == "xlt") 
  {
  objWord = new ActiveXObject("Excel.Application"); 
  objWord.Visible = 1;
  objWord.Workbooks.Add("\\\\domena.sk\\Dokumenty\\sablony\\SVS\\"+co);
  }
}

-->


operacny system od windows xp a problemy s pravy to neni...
pod tymto scriptom mi to nejde pustit v open office

Offline

#4 18. 2. 2011 07:50:15

j-pastierik
Člen
Registrace: 15. 11. 2004
Příspěvků: 761

Re: problem s odkazom

OO.o nepozná VBA (a ani ja), treba to prepísať do StarOffice.Basic, Javy alebo Pythonu, ktoré OO.o. pozná.

Offline

#5 18. 2. 2011 07:53:37

Joyef
Člen
Registrace: 17. 2. 2011
Příspěvků: 5

Re: problem s odkazom

j-pastierik napsal(a)

OO.o nepozná VBA (a ani ja), treba to prepísať do StarOffice.Basic, Javy alebo Pythonu, ktoré OO.o. pozná.

a da sa to tak napisat aby to islo aj pre mso a pre oo.o?

Offline

#6 18. 2. 2011 09:19:25

j-pastierik
Člen
Registrace: 15. 11. 2004
Příspěvků: 761

Re: problem s odkazom

Jedným skriptom nie, lebo MSO pozná iba VBA. Odkiaľ tú funkciu voláte a aký parameter (co) jej odovzdávate?

Offline

#7 18. 2. 2011 09:32:18

j-pastierik
Člen
Registrace: 15. 11. 2004
Příspěvků: 761

Re: problem s odkazom

sub OtvorDokument (co as string)
 dim oDoc
 dim sPath$
 dim a(0) As New com.sun.star.beans.PropertyValue
 a(0).Name="AsTemplate"
 a(0).Value=true
 sPath$="file:///domena.sk/Dokumenty/sablony/SVS/"+co 
 oDoc=StarDesktop.LoadComponentFromUrl(sPath$,"_blank",0,a())
end sub

Ale je to iba základ, pretože ak nemáte prístup ako súbor (file:///), tak si to musíte upraviť.

Editoval j-pastierik (18. 2. 2011 09:36:21)

Offline

#8 18. 2. 2011 09:39:36

j-pastierik
Člen
Registrace: 15. 11. 2004
Příspěvků: 761

Re: problem s odkazom

A ešte jedno - v OO.o nemusíte rozoznávať prípony, otvorí to automaticky tam, kde má.

Offline

#9 18. 2. 2011 12:37:13

Joyef
Člen
Registrace: 17. 2. 2011
Příspěvků: 5

Re: problem s odkazom

Pristup mame ako subor

Offline

#10 18. 2. 2011 21:31:25

lp.
Člen
Registrace: 24. 9. 2009
Příspěvků: 769

Re: problem s odkazom

Toto vypadá trochu zmateně. Původní funkce je zřejmě v javascriptu a je nejspíš použita ve webovém rozhraní - prohlížeč ji nejspíš používá ke spuštění příslušné aplikace se zvolenou šablonou.

Funkce, jak je zřejmé, podle přípony otevře objekt wordem nebo excelem, zviditelní ho a otevře nový dokument podle šablony. Doplnění funkce tak, aby spouštěla i oo by mělo být možné. Makro, které se spustí v oo je samo o sobě asi trochu mimo.

Editoval lp. (18. 2. 2011 22:48:27)

Offline

#11 21. 2. 2011 09:18:55

Joyef
Člen
Registrace: 17. 2. 2011
Příspěvků: 5

Re: problem s odkazom

lp. napsal(a)

Toto vypadá trochu zmateně. Původní funkce je zřejmě v javascriptu a je nejspíš použita ve webovém rozhraní - prohlížeč ji nejspíš používá ke spuštění příslušné aplikace se zvolenou šablonou.

Funkce, jak je zřejmé, podle přípony otevře objekt wordem nebo excelem, zviditelní ho a otevře nový dokument podle šablony. Doplnění funkce tak, aby spouštěla i oo by mělo být možné. Makro, které se spustí v oo je samo o sobě asi trochu mimo.

no ved nieco take by som potreboval, aby som to len doplnil lebo este budeme mat nejake pc kde bude office...

Offline

Zápatí