Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 12. 9. 2010 08:09:27

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 3,435

Instalace verze 3.2.1

Zdravím.
Přišel jsem na dost velký problém. První instalace (Win XP home) přes původní verzi OOo 3.2.0 proběhla relativně dobře - asi za 5 minut. Při práci se mi začalo projevovat zpoždění úměrné době (počtu) práce.
Domníval jsem se, že to mohou způsobit rozšíření. Tak jsem je zakázal. Nebylo to ono. Když mi Windows už asi hodinu "cukaly", tak jsem se rozhodl pro opravu. Zadal jsem opravit a čekal 3 hodiny - ukazatel byl ve 100%, ale procesor jel na plný výkon. Nevydržel jsem a ráno jsem důkladně odinstaloval. Spustil jsem novou instalaci a opět je to víc, nežli 2 hodiny, procesor jede na 100% - a nic. Navíc jsem zjistil, že nová instalace diskriminuje dialogy starší práce - prostě se načtou makra, ale bez dialogu - tím pádem jsou nefunkční. Poradí někdo? Zatím hodlám vydržet asi hodku, a pak to vzdám - nainstaluji verzi 3.2.0. Děkuji


Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#2 13. 9. 2010 20:35:29

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 3,435

Re: Instalace verze 3.2.1

Tak jsem na to přišel. Problém byl v tom, že jsem měl také čerstvě nainstalovaný server MySQL 5.1 plus doplňky. Po odinstalování běhá vše dobře. Jen ta instalace OOo 3.2.1 (a taktéž GO OO) ne a ne doběhnout do konce. Dá se na to zapomenout a i přes otevřené okénko s upozorněním, že mám pár minut počkat, nežli se dokončí registrace komponent, se dá otevřít organizér normálně.
Jo a když už jsem měl zkusmo nainstalované GO OO, našel jsem fintu, kterou jsem hledal několik let. Když je nutno aktivovat vzorec z textu (například po sloučení řetězců), bylo nutno položit například kurzor na konec editační řádky a "delete-m" aktivovat vzorec - to šlo jen po jediné buňce. Když se ale u normální verze OOo použije trik převodu na RTF formát, aktivujete celé pole vzorců naráz. GO OO na to má přímo kolonku vložit "jako" - víc možností a jedna z nich je RTF. Normální OOo tohle má jen při převodu z jiných formátů. Tak jsem to vzal přes windovs RTF (vytvořit nový - dokument RTF...například na ploše). Tam vlepím pole vzorců, vzápětí to zpětně načtu - a máme hotovo - při zpětném vložení do formátu OOo už není třeba nic volit - jen "obyčejně" vložit.


Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

Zápatí