Fórum pro české a slovenské uživatele kancelářského balíku OpenOffice.org
#1 4. 3. 2010 16:38:31
- Renda
- Člen
Jak zobrazit panel "Kruhy a ovály"?
Ve verzi 3.1 jsem nenašel panel Elipsy pro nástroje částí kruhů a elips, o kterém je v nápovědě. Nyní je ve verzi 3.2 nový panel "Kruhy a ovály", obsahuje vše potřebné, ale není v seznamu pro zobrazení. Dá se najít v přizpůsobení.
Prosím o radu jak zobrazit panel "Kruhy a ovály" v liště Kresba a nejlépe jako jedno tlačítko, ne jako nový panel Obdelníky. Ten v seznamu zobrazení je, ale jde zobrazit jen jako plovoucí nebo dokovaný do lišty, ale otevřený a zabere tak příliš místa.
Děkuji
iss.ucitel uzenáč seznam.cz
#2 27. 4. 2010 13:22:36
- PavelH
- Člen
- Místo: Česká Lípa
Re: Jak zobrazit panel "Kruhy a ovály"?
Marně jsem se snažil nastavit, aby se panel nástrojů "Kruhy a ovály" zobrazil - nedaří se mi.
Alespoň částečné řešení:
- Nástroje - Přizpůsobit - Panely nástrojů
- zde tlačítkem Nový vytvořit panel např. Kruhy
- do panelu Kruhy si pak tlačítkem přidat potřebné tvary z kategorie Kresba (elipsa, kruh, kruhová výseč atd.)
- ikony tohoto panelu se zobrazují vedle ikon Standardního panelu, takže to příliš místa nezabírá
#3 27. 4. 2010 13:58:25
- Renda
- Člen
PavelH napsal(a):
- ikony tohoto panelu se zobrazují vedle ikon Standardního panelu, takže to příliš místa nezabírá
I v novém panelu umístěném do nástrojové lišty se mi tlačítka ukazují všechny jednotlivě, ne pouze tlačítko nového panelu.
Problém jsem vyřešil přidáním potřebných nástrojů do základních tvarů.
#4 27. 4. 2010 15:26:00
- PavelH
- Člen
- Místo: Česká Lípa
Máte pravdu. Úprava základních tvarů je lepší řešení.