Nepodařilo se připojit k serveru.
Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice

#1 19. 9. 2012 14:28:06

ada
Člen
Registrace: 19. 9. 2012

Ztráta definovaných funkcí při vložení řádku/odstavce - VYŘEŠENO

Potřebuji poradit. Vložením nového řádku nebo odstavce v LibOff3.6 mi dojde k ztrátě nastavené funkce, která jinak spočívá v graf.upozornění na blížící se termín daného kalendářního dne. Proč v tabulce funkce je bezpróblémová do doby první změny sloupců nebo řádků( fungovalo na LibOff3.4 a v nejnovější verzi prostě zádrhel)? :-(

;o)

Editoval sedlacekdan (15. 10. 2012 19:33:24)

#2 19. 9. 2012 17:19:38

sedlacekdan
Moderátor
Místo Nehvizdy
Registrace: 21. 6. 2010

Re: Ztráta definovaných funkcí při vložení řádku/odstavce - VYŘEŠENO

Vítejte na fóru,

záleží na tom, jak máte tu funkci definovanou, na které buňky se odkazuje apod.. Zkuste ten problém rozepsat trochu podrobněji.

;o)

Linux Mint 16 Petra - Apache OpenOffice 4.0.1
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

#3 21. 9. 2012 11:53:47

ada
Člen
Registrace: 19. 9. 2012

Tabulka s funkcí se mi dostala zprostředkovaně. Definici funkce, její zobrazení mi nejde dohledat. Možná i proto, že jsem v tomto neznalý. Funkce zkráceně napsáno porovnává zadaný datum, s nasledným dopočítaným datem je konce platnosti, ve vztahu k určené době platnosti. Příklad: (sl.1) 1.1.2012, (sl.2)2*365,(sl.3)1.1.2014. Příčemž před uplynutím lhůty ve sl.3 dochází k grafickému zvýraznění pole změnou barevného podkladu ( a to ve lhůtě 90 dní předem a 30 dní předem,s další změnou odstínu ). Pole s hodnotou 90 a pole s hodnotou 30 je součástí tabulky v samostatných řádcích.
Nevím, jestli aspoň tohle by mohlo pomoci k doplnění podstaty.

#4 21. 9. 2012 13:35:04

sedlacekdan
Moderátor
Místo Nehvizdy
Registrace: 21. 6. 2010

Zřejmě půjde o podmíněné formátování,

zkuste volbu Formát | Podmíněné formátování v příslušné buňce. Tam by měl být definován vzorec s použitím stylu (barevné zvýraznění ...).

Je možné, že jde o chybu LO, ale také je možné, že došlo ke změně přístupu k použitým vzorcům při vkládání nových řádků a sloupců (v případě že jde o absolutní odkazy - ve vzorcích je použit znak dolaru - např. $A$1). Také si dovedu představit, že relativní odkazy byly novou verzí změněny na absolutní.

Pokud jsou totiž použity absolutní odkazy a je vložen řádek/sloupec, tak se podmínka pro zvýraznění bere z nově vytvořených buněk.

Bylo by možné sem vložit Váš soubor?

;o)

Linux Mint 16 Petra - Apache OpenOffice 4.0.1
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Zápatí