Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice

#1 Dnes 18:25:08

DavidChlup
Člen
Registrace: Dnes

Trvalé odčítání - skladové zásoby

Ahoj, lze nějak v calcu udělat odčítání aby se výsledek nemohl dál měnit po smazání buněk, kde je odečítané číslo?
Jednoduše řečeno: mám v calcu vytvořenou skladovou ovidenci, v druhé kartě mám vydejku ze skladu. Na skladě budu mít nějaké zboží, např kondomy 40ks. A teď udělám výdejku ze skladu na druhé kartě, třeba kondomy 5ks, takže ze skladu se 5 odečte a bude jich tam 35. A teď potřebuji nějaké kouzelné tlačítko nebo funkci, aby mi uložila hodnotu toho skladu i po smazání dat z té výdejky a nevracelo se to na původních 40.

Snad je to srozumitelné. Dekuji.
David.

#2 Dnes 19:25:00

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007

Re: Trvalé odčítání - skladové zásoby

DavidChlup napsal(a)

Jednoduše řečeno: mám v calcu vytvořenou skladovou ovidenci, v druhé kartě mám vydejku ze skladu. Na skladě budu mít nějaké zboží, např kondomy 40ks. A teď udělám výdejku ze skladu na druhé kartě, třeba kondomy 5ks, takže ze skladu se 5 odečte a bude jich tam 35. A teď potřebuji nějaké kouzelné tlačítko nebo funkci, aby mi uložila hodnotu toho skladu i po smazání dat z té výdejky a nevracelo se to na původních 40.

Srozumitelné to je: Vzorec odečte počet z výdejky. Po smazání výdejky se číslo vrátí do původní podoby, protože se odečítá nula.

Možností je několik.
Nejlepší by to bylo asi makrem, které načte vzorec a udělá z něj novou výchozí hodnotu skladu. Je otázkou kdy to udělat. Pokud se to neudělá těsně před vytištěním (archivaci) objednávky tak by snížený základ ukazoval ještě jednou odečet.

Makro se dá snadno nahrát: například buňka A1 obsahuje zásobu a A2 vzorec který načítá rozdíl zásoby a výdejky. Jakmile načteme makrem A2 vložíme ho jen jako hodnotu do A1. Tohle je popis manuálního zafixování, ale úplně stejně nahrajeme makro. Makro potom musíme spustit buď manuálně podle potřeby, nebo navázat na uložení (archivaci) objednávky.

Pokud neumíte pracovat s makry, pošlete mi ukázku. Musíte nejméně umět zprovoznit makra - podle návodu. Nebudu fabulovat jména listů, položky a podobně.

Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

#3 Dnes 20:21:07

DavidChlup
Člen
Registrace: Dnes

Re: Trvalé odčítání - skladové zásoby

Chápu, jak to myslíte. Prostě nově vypočítanou hodnotu uložit do buňky stávajícího skaldu. Podobně jsem kdysi  dělal kdysi v assembleru výpočty a výsledkem rovnou přepisoval registr s původní hodnotou. S makry pracovat neumím, ale něco si o tom přečtu.

Jde mi o ten okamžik, kdy přeprat (archivovat) hodnotu, jestli jde udělat na to nějaké grafické tlačítko, které budu kurzorem mačkat, nebo se to dělá pomocí příkazu...? Jde u toho rovnou spustit příkaz pro tisk? Zítra se dostanu k pc a můžu poslat ukázku.

Ještě jsem přemýšlel, zda na nebude lepší Base, ale v tom jsem ještě nic nedělal, tam by mě čekalo velké učení smile

Děkuji.

Zápatí