Porovnání verzí má svůj smysl, a určitě si díky němu najde každý ten nejbližší balíček.
Já sám než jsem zjistil, že neni se každá verze liší, nejen informací při spouštění, ale spoustou fajnovostí, ať již grafickým vzhledem (to je to nejmenší), ale hlavně tím, co ještě umí dalšího, aniž by to člověk musel dolepovat. Za tento výraz se omlouvám, ale někdy to tak opravdu je. Stačí jen doplněním všech slovníku... A udělejte to několika stanicích.
Kolik je vlastně modifikací (nevím jak to správně nazvat) se v podstatě nikde nedozvíte. Naneštěstí ani na těchto stránkách.
Já sám znám: StarOffice, OpenOffice.org, OpenOffice.org Software602 Edition, OxygenOffice.org, OpenOffice Novel Edition. A to určitě nejsou všechny.
Po spoustě hraní si jsem nakonec zakotvil u OxygenOffice.
StarOffice a OOO602 jsou placené, Novel je dost pozadu s verzemi, i když má docela slušnou podporu VB maker (i když také né dokonalou), tak zůstává OOO a OxygenOffice. OxygenOffice je docela velký balík, nejen na objem dat, ale i rozšířeníma a pozadu proti OOo příliš neni.
A tak ve firmě používáme tuto verzi.
Srovnání , třeba tabulkovou formou, by nebylo k zahození. Jen jak to udělat? Na jednoho člověka je to příliš velké sousto (hlavně časově) a skupina znamená rozdílná hodnocení s ohledem na sympatie. To co je na stránce Srovnání kancelářských balíků mi neni jasné, co se tím myslí. Je možné to trošku vysvětlit?