Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice

#1 23. 11. 2011 09:09:19

Billlly_Samotar
Člen
Registrace: 26. 8. 2011

Vyřešeno - Dotaz na filtrování dat dle datumu

Zdravím Vás.

Rád bych Vás požádal o radu. Mám databázi, kde mám x polí a mezi nimi i pole typu Date [DATE]. Potřeboval bych vytvořit dotaz na tuto tabulku a filtrovat data, která budou splňovat určité podmínky. Např. jestliže zadané datum bude menší než aktuální datum-14dní aby mi je to zobrazilo. Nevím jak mám nastavit do dotazu funkci něco jako =Today aj.

Vytvářet dotazy, kde budu mít přímo datum vypsané mi nepřipadá úplně ideální:

SELECT * FROM "Reklamace_STB" WHERE "datum_prijeti" <= {D '2011-11-18' }

Potřeboval bych, zda by jste mi prosím mohli pomoci, jak upravit dotaz, nebo zda přímo formulář dokáže nějakou funkcí (makrem po spuštění tlačítka) vytřídit a zobrazit data jen dle zadaných kritérií. Také nevím jak do výše napsaného dotazu nějak zakomponovat aby to bralo např. napsané datum + 14dní.

Díky předem za odpověď a radu. roll

Editoval Billlly_Samotar (28. 11. 2011 14:58:30)

#2 28. 11. 2011 14:56:51

Billlly_Samotar
Člen
Registrace: 26. 8. 2011

Re: Vyřešeno - Dotaz na filtrování dat dle datumu

Tak jsem to nakonec opět vyřešil sám. :-)

SELECT "Nazev_tabulky".*, DATEDIFF( 'dd', "datum_1", CURRENT_DATE ) AS "Pocet_dni_od_datum_1_k_dnesnimu_dni" FROM "Nazev_tabulky" WHERE "datum_2" IS NULL AND DATEDIFF( 'dd', "datum_1", CURRENT_DATE ) >= 14

Zobrazí to tedy hodnoty z tabulky, kde pole "datum_1" je starší 14cti dnů a "datum_2" je prázdné. Mě se to například hodí pro přehlednost data od přijetí zboží co je na skladě do doby než se vydá.
Snad příště pomůžete. cool

Zápatí