Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#26 27. 11. 2009 08:52:03

Geon
Člen
Registrace: 28. 4. 2008
Příspěvků: 38

Re: obrázky se nezobrazují

Nemáte pravdu. Proč by toto chování (v prezentaci někdy odkazy, někdy přímo obrázky) mělo být lepší? Souhlasím, že by se nemělo automaticky přebírat vše, co je v jiných programech. Ale tato vlastnost mi připadá tak samozřejmá, tak ohleduplná k prvním příchozím, příjemná i k dětem na prvním stupni  a tak dál, nechci se opakovat.

Je nějaký důvod, proč by to mělo být takto? Nějaký rozumný důvod? (snad proto, že to je napsáno v manuálu? :-( )

Editoval Geon (27. 11. 2009 08:56:50)

Offline

#27 27. 11. 2009 10:14:22

Ondra.kl
Člen
Registrace: 30. 9. 2008
Příspěvků: 933

Re: obrázky se nezobrazují

Mno řekněme že ne všichni potřebují skladovat xxx MB fotek na disku a potom ještě jednou v prezentaci.

Moc jsem toto vlákno nesledoval, myslím si že současný stav je takový:
1. vkládáte přes schránku - obrázek se vkládá přímo do prezentace
2. vkládáte přes "vložit soubor" bez volby "odkaz" - obrázek se vkládá přímo do prezentace
3. vkládáte přes "vložit soubor" s volbou "odkaz" - do prezentace se vkládá pouze odkaz na obrázek

Proti tomuto stavu nelze myslím nic namítat.

Je mi jasné, že kde kdo má problém s tím vidět něco co skutečně je a místo toho se spolehne na svůj předpoklad že něco nějak je. To je ovšem jiná kapitola a obecný problém, který zvláště v dopravě končí tragicky.

Offline

#28 27. 11. 2009 10:30:43

Geon
Člen
Registrace: 28. 4. 2008
Příspěvků: 38

Re: obrázky se nezobrazují

Někdy byste mohli z hlubin IT crowd vystoupat mezi běžné lidi a viděli byste, co je a co není potřeba. Víte, mě je to prostě docela líto, když ze své pozice mám možnost doporučovat či navrhovat open řešení, a když vám 4 z 5 žáků i učitelů po zjištění, že po několikahodinové práci doma jim ve škole chybí nepochopitelně polovina obrázků, odchází zpět k MS tak je to škoda. (uff to je souvětí ;-) ).

Tím za sebe tuto diskuzi končím. Díky všem za názory, přesto že s některými nemohu souhlasit a snažil jsem se zde ani ne tak za sebe, ale za lidi, na kterých mi záleží.

Offline

#29 27. 11. 2009 10:58:41

Zvedavec
Člen
Registrace: 8. 11. 2004
Příspěvků: 480

Re: obrázky se nezobrazují

OT - pokud ve skole ponechate moznost pracovat soucasne v MSO a OO a nechat zaky (a hlavne ucitele/ky) vybrat, tezko si budou zvykat.
U nas je to trosku "krutejsi" - proste nemaji na vyber. NE proto, ze bych byl nejaky fanaticky odpurce MS, to ani nahodou, ale proste proto, ze na licencich za MSO se opravdu cosi (ne az tolik) usetri, ale proto, ze zak ve skole pracuje s balikem, ktery mu muzu proste doporucit i na doma, aniz bych ho nutil do pirateni a protoze zaci s uciteli mohou dokumenty sdilet, je jednodussi, aby pouzivali vsichni totez.
Co se tyka problemu s tim vkladanim, je potreba a nejen u nej, zaky i ucitele na urcite odlisnosti pripravit.

Neni (bohuzel) mozne spolehnout se na "intuitivnost" ovladani a """"klamavou reklamu"""", ktera se pomerne casto siri internetem, nekdy i zde na webu OO (ted si to schytam :-) ), ze je to uplne normalni a kvalitni balik. Je to balik, ktery ma radu chyb, musek a ODLISNOSTI a je treba vicemene trpelive s uzivateli spolupracovat.
Vetsina bezhlavych propagatoru toto nezna a nevi, co to obnasi treba zrovna v prostrediu skoly, kde doma ma "kazda" ucitelka "chytreho" manzela a MSO a ve skole OO...

Editoval Zvedavec (27. 11. 2009 11:03:07)


LO většinou poslední verze, na W7 prof. 32b/64b

Offline

#30 27. 11. 2009 12:54:59

PetrValach
Člen
Registrace: 24. 5. 2007
Příspěvků: 557

Re: obrázky se nezobrazují

Ještě poznámka. Zatím jsem nepřišel na případ, že bych vkládal jen odkazy. Nevím, jak to děláte, ale položku Odkazy mám stále šedou.


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#31 27. 11. 2009 14:16:00

Zvedavec
Člen
Registrace: 8. 11. 2004
Příspěvků: 480

Re: obrázky se nezobrazují

Udela to nejcasteji, kdyz obrazek proste pretahnete mysi jako soubor "odnekud" primo do prezentace.
Me by to sice nenapadlo, ale nekteri lide to tak delaji.
Nebo ekvivalentem je CTRL + C na obrazek jako soubor, ve schrance tedy nejsou obrazova data, ale soubor.


LO většinou poslední verze, na W7 prof. 32b/64b

Offline

#32 27. 11. 2009 15:19:31

Plastique
Učím lidi pracovat s počítači
Místo Opava
Registrace: 9. 10. 2004
Příspěvků: 176
Web

Re: obrázky se nezobrazují

Nepostřehl jsem, jestli berete v potaz volbu Načítání/ukládání | Obecné | Ukládat URL relativně k souborovému systému, která je v nastavení. Nápověda říká:

Uložit URL odkazy relativně k souborovému systému
Tato volba vám umožňuje určit výchozí nastavení pro relativní URL adresy na souborovém systému a na Internetu. Relativní adresy jsou možné pouze, je-li zdrojový a odkazovaný dokument na stejném disku.
Relativní adresa vždy začíná z adresáře, ve kterém se nachází aktuální dokument. Naopak absolutní adresa vždy začíná z kořenového adresáře. Následující tabulka předvádí rozdíly v syntaxi mezi relativními a absolutními adresami:


Kniha, která odhalí 10 nejčastějších chyb webových stránek.

Stáhněte si zdarma: www.zlatywordpress.cz

Offline

#33 27. 11. 2009 16:04:30

Zvedavec
Člen
Registrace: 8. 11. 2004
Příspěvků: 480

Re: obrázky se nezobrazují

No ja nevim, ale to snad spolu nesouvi. Tady se nebavime u ukladani odkazu, ale obrazku.


LO většinou poslední verze, na W7 prof. 32b/64b

Offline

#34 28. 11. 2009 19:49:43

Plastique
Učím lidi pracovat s počítači
Místo Opava
Registrace: 9. 10. 2004
Příspěvků: 176
Web

Re: obrázky se nezobrazují

Ok, chtěl jsem jen říct, že to možná hraje roli, když se ten obrázek do dokumentu jen přetáhne - odkaz na něj je buď relativní, nebo absolutní - podle této volby. Ale možná se pletu, nezkoumal jsem to.


Kniha, která odhalí 10 nejčastějších chyb webových stránek.

Stáhněte si zdarma: www.zlatywordpress.cz

Offline

#35 28. 11. 2009 23:50:10

PetrValach
Člen
Registrace: 24. 5. 2007
Příspěvků: 557

Re: obrázky se nezobrazují

Já mám dojem, že se zde plete řada lidí. Ani přetažení obrázku odkudsi do Impressu nezpůsuboí ne-vložení. Aspoň u mě se obrázek vkládá.


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#36 29. 11. 2009 11:54:29

Zvedavec
Člen
Registrace: 8. 11. 2004
Příspěvků: 480

Re: obrázky se nezobrazují

No plete - ja jsem vsechno co pisu (IMHO) overoval, takze po pretazeni obrazku odnekud ze slozky se mi skutecne vlozi jako odkaz, nikoli jako soubor. Upozornuju, ze pretahuju "soubor", ne obrazova data.
Dost dobre se tedy nemohu plest, muzu mit leda jine nastaveni nez Vy. Presto, ze mam 30 let do duchodu, vidim jeste (na blizko) dobre :-).

Editoval Zvedavec (29. 11. 2009 11:55:27)


LO většinou poslední verze, na W7 prof. 32b/64b

Offline

#37 1. 12. 2009 20:16:27

PetrValach
Člen
Registrace: 24. 5. 2007
Příspěvků: 557

Re: obrázky se nezobrazují

:-))))))
Nevím, asi má pravdu redaktor. Možná ty dvě položky v nastavení mají vliv. Nevím.


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#38 1. 12. 2009 20:36:05

Zvedavec
Člen
Registrace: 8. 11. 2004
Příspěvků: 480

Re: obrázky se nezobrazují

Redaktor asi pravdu nema... Predevsim by to chtelo zkusit a pak resit s prominutim jak Vy nebo redaktor v cem to je nebo neni.

Kdyz dam zmenit ukladani odkazu relativne ci absolutne, porad pri pretazeni souboru mysi dojde k vlozeni "odkazem".

Jestli mate porad dojem, ze ma pravdu on ci Vy, popiste prosim presne, co nastavite (nebo jak mate odkazy nastavene) a jak presne obrazek umistujete do prezentace. Pak se muzeme neceho dobrat.


LO většinou poslední verze, na W7 prof. 32b/64b

Offline

#39 2. 12. 2009 00:58:10

PetrValach
Člen
Registrace: 24. 5. 2007
Příspěvků: 557

Re: obrázky se nezobrazují

Dělám to úplně tak, jak je tu uvedeno....
Výsledek: Žádné odkazy. Jen vložené soubory.
Mám standardní nastavení Go-OO.


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#40 2. 12. 2009 01:08:07

Zvedavec
Člen
Registrace: 8. 11. 2004
Příspěvků: 480

Re: obrázky se nezobrazují

PetrValach napsal(a)

Mám standardní nastavení Go-OO.

No mate jinou verzi OO nez vetsina pritomnych, ale my se pleteme :-) Sakra chlape :-)

Ted jsem to zkousel v Go-OO - a opravdu to vklada pretazenim mysi jako vlozenou grafiku a DOKONCE, kdyz dam vlozit --- obrazek --- ze souboru a zaskrtnu jako odkaz, vyhodi to jeste navic hlasku, ktera upozornuje na tuto skutecnost, i pres zaskrtnuti mam moznost zvolit jako co to teda vlozit a jeste zvolit, jestli se to ma i nadale ptat...

VOlby zminene vyse o relativnosti odkazu nemely zadny vliv ani v Go-OO.

Je to tedy na 99.9% tou "jinou" verzi.

Hlaska Go-OO:

th_14443_impress-dotaz_122_181lo.jpg

Editoval Zvedavec (2. 12. 2009 01:45:08)


LO většinou poslední verze, na W7 prof. 32b/64b

Offline

#41 9. 12. 2009 22:35:49

Fuzo
Člen
Registrace: 9. 12. 2009
Příspěvků: 1

Re: obrázky se nezobrazují

Petr Valach napsal:Upřímně řečeno, tohle není něco, za co bych Impress plísnil. Naopak, je to PŘEDNOST. - ?????
Co je přednost? Že vytvořím prezentaci která nefunguje na jiném PC??? Copak je skutečně základní přednost pouštět si prezentaci pouze na PC na kterém byla vytvořena???
Moje zkušenost pod W XP- Obrázky se zobrazují dost náhodně, některé obrázky v prezentaci zůstanou, jiné tam nejsou, to samé je s hudbou v mp3 nebo wav v přechodech mezi snímky.
-argumentace že se šetří místem na disku? V dnešní době??? Proč se standardně obrázky nevloží do prezentace jako u MS PPT? Copak je vážně špatné učit se od "nepřátel" ??? Když má někdo něco dobře a logicky uděláno, proš to nepoužít???
Akorát se člověk naštve a řekne si, mám ja to za potřebí? To si raději koupím Office pro studenty a domácnost, tm mi bude fungovat vše ...

Offline

#42 5. 10. 2010 21:08:15

Geon
Člen
Registrace: 28. 4. 2008
Příspěvků: 38

Re: obrázky se nezobrazují

Je prosím nějaký progress v této v věci od vývojářů? Je pořád ještě nutné se starat *jak* obrázek člověk vloží, aby ho měl i na jiném počítači? Nevíte, mohl bych někde hlasovat pro vyřešení tohoto bugu?

Offline

#43 5. 10. 2010 21:18:58

Zvedavec
Člen
Registrace: 8. 11. 2004
Příspěvků: 480

Re: obrázky se nezobrazují

Vyvojari maji moc prace, delaji jine forky, delaji oo for kids, delaji "oo for BFU" (ligt OO), takze zakonite nemuzou mit cas resit stare problemy...


LO většinou poslední verze, na W7 prof. 32b/64b

Offline

#44 5. 10. 2010 22:06:40

Ondra.kl
Člen
Registrace: 30. 9. 2008
Příspěvků: 933

Re: obrázky se nezobrazují

Zvedavec napsal(a)

Vyvojari maji moc prace, delaji jine forky, delaji oo for kids, delaji "oo for BFU" (ligt OO), takze zakonite nemuzou mit cas resit stare problemy...

zkráceně řečeno dělají buďto to za co je někdo platí, nebo dělají to co vidí jako vhodné aby dělali ... i vy si můžete zaplatit svého vývojáře který bude vyvíjet podle vašich představ

Offline

#45 7. 3. 2011 19:17:49

Geon
Člen
Registrace: 28. 4. 2008
Příspěvků: 38

Re: obrázky se nezobrazují

hejhola, třikrát hurá :-) Zdá se, že vývojáři pochopili, že standardní má být standardní a možnost vkládat fotky jako odkazy dali jako nedefaultní a vkládání funguje u 3.3 zcela přirozeně, jak čeká každý nově příchozí.

Editoval Geon (7. 3. 2011 19:18:23)

Offline

#46 24. 8. 2011 22:34:07

Tomix
Člen
Registrace: 19. 10. 2004
Příspěvků: 9

Re: obrázky se nezobrazují

Ano,ve výsledném souboru jsou všechny obrázky, ale bohužel né zvuky. :-(

Offline

#47 26. 8. 2011 22:37:07

Tomix
Člen
Registrace: 19. 10. 2004
Příspěvků: 9

Re: obrázky se nezobrazují

Když se do ODP souboru podívám 7zipem, tak obsahuje složku Pictures.
Na zvuky se zapomnělo.
Když je tam zkusim nacpat ručně, tak pak Impress zahlásí, že soubor byl poškozen.

Offline

Zápatí