Problém mám v tom, že nic takového nemohu najít - ale při otevírání souboru se mi stejně otevírá dialog, že prý tam jsou odkazy na jiné soubory a jestli se mají aktualizovat. LibreOffice 3.3.1
Tak oprava a doplnění: Mám vytvořenou univerzální šablonu, obsahující řadu součástí, které v daných konkrétních případech podle potřeby vyhazuji (bloky řádků a i celé listy). Je tam však sumář, který vyzbírává data ze všech listů a jejich součástí a POKUD ODSTRANÍM některý CELÝ LIST, který vystupuje v sumáři, objeví se při opětovném otevření souboru výšeuvedená zpráva.
Použité vzorce:
1) sestavení cílové buňky A1="listx.s50"
2) přečtení obsahu buňky A2=INDIRECT(A1) - a tento výraz při odkazu do neexistujícího listu spustí při otevírání souboru výšeuvedený dialog!
3) vyjmutí hodnoty, pokud existuje A3=IF(ISERR(A2);0;DECIMAL(A2;10))
Takže myslím, že je to chyba.
Tak další výzkum - chtěl jsem najít nějaký způsob, jak zjistit, jestli uvedený list existuje. Zatím mi to nejde, ale kromě toho: Pokud zkusím použít funkci SHEET, nebo SHEETS a odkazuji se na neexistují list, výraz se promění na cosi ve stylu file://... - to tedy vypadá na důvod, proč se objevuje ten pitomý dialog.
Editoval jik (21. 6. 2011 10:50:15)