Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 26. 2. 2011 15:20:30

qwerty14
Člen
Registrace: 28. 10. 2009
Příspěvků: 66

Jaá je to verze 32, 64, 86 ?

Ahoj, jáká je to verze nového ooo 3.3? Je tam napsáno 32 bitů ale po najetí na odkaz je tam 86... viz obrázek -> 63279fea82_73972182_o2.png


Jen připomínám že mám počítač s 64x

Editoval qwerty14 (26. 2. 2011 15:22:53)

Offline

#2 26. 2. 2011 16:47:38

redakce
správce webu
Místo Opava
Registrace: 15. 9. 2008
Příspěvků: 288
Web

Re: Jaá je to verze 32, 64, 86 ?

x86 = 32 bitů

http://cs.wikipedia.org/wiki/X86

64bitová verze pro Windows buď není, nebo o ní nevíme.

http://download.services.openoffice.org … /cs/3.3.0/


Vlastimil Ott
správce webu, redakce

Offline

#3 26. 2. 2011 17:27:48

qwerty14
Člen
Registrace: 28. 10. 2009
Příspěvků: 66

Re: Jaá je to verze 32, 64, 86 ?

Mám to teda chápat tak že si zatím nemám instalovat nový open office org?
Moje umístění ooo 3.2 je "C:\Program Files (x86)\OpenOffi...ffice.exe" - takže můžu nebo ne?

Editoval qwerty14 (26. 2. 2011 17:33:39)

Offline

#4 26. 2. 2011 19:05:22

Ondra.kl
Člen
Registrace: 30. 9. 2008
Příspěvků: 933

Re: Jaá je to verze 32, 64, 86 ?

Nainstalujte si 32 bit verzi (x86), nevím o tom že by se plánovala 64 bit verze OOo. 64bit windows zvládají běh i 32bit programů. Jenom si k 32bit OOo nezapomeňte doinstalovat i 32bit javu.

Offline

#5 26. 2. 2011 19:32:21

qwerty14
Člen
Registrace: 28. 10. 2009
Příspěvků: 66

Re: Jaá je to verze 32, 64, 86 ?

A kdy vyjde verze 4.0? :-)

Offline

#6 10. 3. 2011 19:30:51

pjnowak
Člen
Registrace: 16. 9. 2007
Příspěvků: 25

Re: Jaá je to verze 32, 64, 86 ?

qwerty14 napsal(a)

Mám to teda chápat tak že si zatím nemám instalovat nový open office org?
Moje umístění ooo 3.2 je "C:\Program Files (x86)\OpenOffi...ffice.exe" - takže můžu nebo ne?

Všiml jsem si, že uvádíte: "Program Files(x86)". Tento adresář se vytvoří v 64b windows. A programy, které zde najdete jsou programované pro 32b windows. Vše co je v tomto adresáři vám samozřejmě bude fungovat, ale nevyužije schopnosti vašeho PC na plno. Například paměť počítače.

x86 - je struktura procesorového jádra. Jedná se 32b (32 bitové) adresování instrukcí. Na tomto počítači nelze spustit programy pro 64b strukturu.

x64 - je také označení struktury procesorového jádra. Jedná se o 64b (64 bitové) adresování instrukcí. Na tomto počítači lze pustit programy psané pro 32b strukturu.

Pokud je program napsán pro 64b jádro, je tato informace napsána v popisu programu. Obráceně nikoliv, tedy chybí-li tento údaj, je to určitě pro 32b procesory.

Offline

#7 10. 3. 2011 19:42:31

qwerty14
Člen
Registrace: 28. 10. 2009
Příspěvků: 66

Re: Jaá je to verze 32, 64, 86 ?

Já jsem si novou verzi nainstaloval a funguje mi to bez problému. Udělal jsem chybu když jsem si to nainstaloval nebo ne? Já počítačům moc nerozumím.

Editoval qwerty14 (10. 3. 2011 19:42:45)

Offline

#8 10. 3. 2011 19:56:07

pjnowak
Člen
Registrace: 16. 9. 2007
Příspěvků: 25

Re: Jaá je to verze 32, 64, 86 ?

Nic se neděje. Jako běžný uživatel výrazný rozdíl ve výkonu nepoznáte. 64b počítače dnes poskytují velice slušný výkon. Všimnul by jste si, že to je pomalý jen kdyby jste dělal nějaké speciální filmové, fotografické nebo hudební efekty na profesionálních programech. Na kancelářském balíku, jako OOo to určitě nepoznáte.

Ideální samozřejmě je na 64b počítač instalovat 64b soft, ale ne vše ještě dnes je k dispozici v tako ideální formě. Mám vypozorováno, že když se tato podmínka splní, bývá program výrazně rychlejší (opakovaně jsem dělal domácí video). Tak ať vám OOo slouží.

Editoval pjnowak (10. 3. 2011 19:57:26)

Offline

Zápatí