Acronis
Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 25. 2. 2011 17:59:53

wickate
Člen
Registrace: 25. 2. 2011
Příspěvků: 4

tažení buňky

Dobrý večer,

potřebuji poradit, jak deaktivovat "malý černý čtvereček" v dolním pravém rohu buňky, sloužící k tažení buňek. Nastavení calcu jsem prošel (verze 3), ale nic ....

Můžete mě nějak nasměrovat, macro si napíšu sám, jen nevím, co hledat smile

Díky moc

Offline

#2 25. 2. 2011 18:46:16

Ondra.kl
Člen
Registrace: 30. 9. 2008
Příspěvků: 933

Re: tažení buňky

Deaktivovat? A proboha proč?

Offline

#3 25. 2. 2011 19:51:10

wickate
Člen
Registrace: 25. 2. 2011
Příspěvků: 4

Re: tažení buňky

protože pracuji ve firmě, kde připravuji práci v .odt sešitech pro více či méně gramotné uživatele. Při označování obsahu buňky se stává, že "uživatel" omylem dvakrát klikne na ten černý čtvereček a data v celém sloupci se roztáhnou na "postupku" čísel.

Systém je zajetý tak, že nemůžu přidat žádný skrytý sloupec se vzorcem, zda buňka na dalším řádku není navýšená o jedničku.

Offline

#4 25. 2. 2011 20:04:49

hanus
Člen
Místo Olomouc
Registrace: 29. 11. 2006
Příspěvků: 573
Web

Re: tažení buňky

Několik možností, vyberte si tu nejefektivnější:
* používat funkci/ikonku Zpět
* naučte uživatele používat myš (chce to ale hodně umu dvojkliknout přesně na tom místě, takže snad nemůžou být tak leví :-) )
* předělat nějak šablonu, aby to nešlo nebo nevadilo
* Excel toto umí deaktivovat? pokud ano, přejděte na Excel
* stáhněte si zdrojové kódy OpenOffice, přeprogramujte, zkompilujte, nainstalujte

Offline

#5 25. 2. 2011 20:10:50

wickate
Člen
Registrace: 25. 2. 2011
Příspěvků: 4

Re: tažení buňky

Naši pracovníci označí obsah buňky, zkopírují a tak znovu a znovu. Za den takto buňku rozkliknou tisíckrát, takže už jsou zmatení a ani si toho nevšimnou, tim odpadaji prvni dve moznosti.

Sablonu predelavat nebudu, na jeden projekt uz mam kompletni GUI, kde se vse kompletne cte z bunek a zapisuje v realnem case. Bohuzel nemam cas, abych to prepsal na druhy projekt.

No takze asi nic, budu to muset v TODO listu presunout na posledni pozice smile

Offline

#6 25. 2. 2011 20:17:26

hanus
Člen
Místo Olomouc
Registrace: 29. 11. 2006
Příspěvků: 573
Web

Re: tažení buňky

Ještě třeba downgrade na verzi OOo, která toto neuměla.

Offline

#7 25. 2. 2011 20:19:10

wickate
Člen
Registrace: 25. 2. 2011
Příspěvků: 4

Re: tažení buňky

při downgrade jsem měl problémy s rozhraním, které jsem napsal. Bohužel už ani nevím, co to neumělo.

Offline

#8 25. 2. 2011 20:22:16

hanus
Člen
Místo Olomouc
Registrace: 29. 11. 2006
Příspěvků: 573
Web

Re: tažení buňky

A jak píšete, ani nemůžete vložit prázdné skryté sloupce okolo, které by to vyřešily? Pak bohužel...

Editoval hanus (25. 2. 2011 20:22:40)

Offline

#9 26. 2. 2011 11:19:36

Ondra.kl
Člen
Registrace: 30. 9. 2008
Příspěvků: 933

Re: tažení buňky

Nemohl by jste sem hodit odkaz na soubor který zpracovávají a krátký popis jejich činnosti? třeba celý problém půjde vyřešit úplně jinak.

Offline

Zápatí