Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 29. 1. 2011 16:02:02

cucu
Člen
Registrace: 17. 8. 2008
Příspěvků: 2

text

Zdravím
Mám dotaz potřeboval bych aby mi samo dopisovalo abecední řadu když zadám AA a potáhnu dolu myší tak aby to šlo na AB AC atd co mám nastavit zda to vůbec jde
předem díky za info

Offline

#2 29. 1. 2011 16:45:17

Ondra.kl
Člen
Registrace: 30. 9. 2008
Příspěvků: 933

Re: text

aby mohlo OOo doplnit řadu tak ji musí znát. Tu co chcete nezná. Můžete si ji však CELOU! dodefinovat v menu: nástroje - volby: Openoffice.org Calc - řadit seznamy.

Offline

#3 29. 1. 2011 18:59:12

cucu
Člen
Registrace: 17. 8. 2008
Příspěvků: 2

Re: text

Díky moc pomohlo mi to jen kdyby to bylo někde už hotové jinak si to mohu vlastně napsat rovnou :-) ale i tak diky moc za radu

Offline

#4 29. 1. 2011 19:28:09

PetrValach
Člen
Registrace: 24. 5. 2007
Příspěvků: 557

Re: text

No pane kolego, Calc není člověk... nemůže tušit, co chcete udělat, pokud tu řadu nenadefinujete. Je mi líto.


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#5 29. 1. 2011 19:40:41

Lord killer
Člen
Registrace: 9. 12. 2007
Příspěvků: 43

Re: text

otázka jedné minuty:
A1:

A

B1:

A

A2:

=IF(B1="Z";CHAR(CODE(A1)+1);A1)

B2:

=IF(B1="Z";"A";CHAR(CODE(B1)+1))

dále A2 a B2 rozkopírovat dolů, pokud to chcete mít v jedné buňce, tak do C1 dejte

=CONCATENATE(A1;B1)

nebo
A1:

AA

A2:

=IF(RIGHT(A1;1)="Z";CHAR(CODE(LEFT(A1;1))+1);LEFT(A1;1))&
IF(RIGHT(A1;1)="Z";"A";CHAR(CODE(RIGHT(A1;1))+1))

Editoval Lord killer (29. 1. 2011 20:37:36)

Offline

#6 30. 1. 2011 00:09:12

PetrValach
Člen
Registrace: 24. 5. 2007
Příspěvků: 557

Re: text

Jo, tak to je taky možnost, ale protože zadavatel je asi nováček, nechtěl jsem vypisovat tenhle seznam, který bych určitě zvojtil :-))) přece jen nedělám seznamy v Calcu často. Vlastně skoro vůbec :-D


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#7 2. 2. 2011 17:55:39

rojk
Člen
Registrace: 16. 10. 2008
Příspěvků: 10

Re: text

omlouvám se, zadal jsem do špatného fóra.

Editoval rojk (2. 2. 2011 17:56:58)

Offline

Zápatí